Depremin Vurdugu Hatay'da LGS Basladi

Liselere Geçis Sistemi (LGS) çerçevesindeki merkezi sinav, depremlerin en büyük yikimi yaptigi Hatay’da da basladi. Hatay’da 28 bin 395 ögrencinin sinava girmesi bekleniyor.

Depremin Vurdugu Hatay'da LGS Basladi
6 Subat Kahramanmaras merkezli depremler 11 il içinde en büyük yikimi Hatay’da yapti. Kentte basta Antakya ve Defne olmak üzere bazi okullarda zarar gördü. Bugün ise kentte LGS heyecani yasaniyor. Hatay’da 28 bin 395 ögrencinin güvenli sekilde sinava girebilmeleri için 134 bina hazirlandi. Antakya ilçesinde Sehit Ahmet Benli Mesleki Teknik Anadolu Lisesi de sinav yapilan adreslerden birisi oldu. Aileler sabahin erken saatlerinde çocuklariyla birlikte okul bahçesine geldi. Saatlerin 09.00’i göstermesiyle ögrenciler salona, aileler okul bahçesinden disari alindi. Görevliler salonunu bulmakta zorlanan ögrencilere yardimci oldu. Sinava girmek için yerlestirilen ögrenci sayisinin 28 bin 395 ögrenci oldugu bildirildi.



"Devletimizden Allah razi olsun"

Kizi Melek Balseven’i sinava getiren Ali Balseven, "Depremin etkisi oldu. Her çocugumuz bunu yasadi. Her çocugumuza basarilar diliyorum. Çocugumun iyi hazirlandigina inaniyorum. Kizim NATO çadir kentindeki kursa gitti. Devletimiz her türlü imkani sagladi biz buna sahidiz. Devletimizden Allah razi olsun. Hukukla ilgili bir lise istiyor” dedi.



"Tedirginiz"

Sinava oglunu getiren Lale Yilmaz, "14 yasindaki oglum Gazel Yilmaz sinava girdi. Depremden önce hazirlaniyordu, sonrasinda çok iyi hazirlanamadi. Son 4 aydir psikolojik olarak çöktü. Anadolu Lisesi istiyor. Expo alanindaki kursa gitti arkadaslariyla. Su an tedirginim korkuyorum binadan. Evimiz yakin ama birakip gidemedik. Tedirginlik ve korku var” dedi.

Kaynak: İHA