Milli Egitim Bakani Prof. Dr. Yusuf Tekin Oldu

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan tarafindan yeni kabinede Milli Egitim Bakanligi görevine Prof. Dr. Yusuf Tekin getirildi.

Milli Egitim Bakani Prof. Dr. Yusuf Tekin Oldu


Cumhurbaskani Erdogan, Çankaya Köskü’nde düzenledigi basin toplantisinda yeni kabine üyelerini açikladi.

Ankara Haci Bayram Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Tekin, Erdogan tarafindan yeni Milli Egitim Bakani olarak görevlendirildi.

Yarin gerçeklestirilecek devir teslim töreniyle görevine resmen baslayacak olan Tekin, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nü 1994’te bitirmesinin ardindan kariyerine ayni yil Cumhuriyet Üniversitesi Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü Siyaset ve Sosyal Bilimler Anabilim Dali’nda arastirma görevlisi olarak basladi.

Siyaset ve sosyal bilimler alaninda 1997’de yüksek lisans ve 2002’de doktorasini tamamlayan Tekin, Gaziosmanpasa Üniversitesi Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’ne ögretim üyesi olarak atandi. Söz konusu fakültede 2007’ye kadar yardimci doçent olarak görev yapan Tekin, ayni yil Siyaset ve Sosyal Bilimler (Siyasal Hayat ve Kurumlar) alaninda doçent oldu.

Tekin, 2009 yilina kadar Tokat Gaziosmanpasa Üniversitesi Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünde çalistiktan sonra, Polis Akademisi Baskanligi Güvenlik Bilimleri Fakültesi’ne atandi.

Ögretim üyeligi süresince bölüm baskanligi, dekan yardimciligi, üniversite senato üyeligi, fakülte ve enstitü yönetim kurulu üyeligi gibi idari görevlerde de bulunan Tekin, 2011 yilinda Gençlik ve Spor Bakanligina Bakan Yardimcisi olarak atandi.

Tekin, 2013’te Milli Egitim Bakanligi Müstesarligi görevine basladi.

Müstesarlik makaminin kaldirilmasi sonrasi Ankara Yildirim Beyazit Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümüne profesör olarak atanan Tekin, 15 Eylül 2018 tarihinde Ankara Haci Bayram Veli Üniversitesi rektörlügü görevine basladi.

Tekin, 3 Haziran’da Cumhurbaskani Erdogan tarafindan Milli Egitim Bakani görevlendirildi.

Evli ve üç çocuk babasi Tekin, iyi derecede Ingilizce biliyor.
Kaynak: İHA