Lise Ögrencileri Bir Yil Boyunca Emek Verdi Açiklamasi Bu Maket Statta Yok Yok

Kocaeli’nin Çayirova ilçesinde düzenlenen Bilim Senligi’nde bir grup lise ögrencisi, Eskisehirspor’un eski ve yeni stadyumunun maketini sergiledi. Isiklandirmasindan ses sistemine kadar bire bir tasarlanan maketler alici buldugunda geliri depremzedeler için bagislanacak.

Lise Ögrencileri Bir Yil Boyunca Emek Verdi Açiklamasi Bu Maket Statta Yok Yok
Kocaeli’nin Çayirova ilçesinde bulunan Özel Bilisim Bilimleri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Bilim Senligi düzenlendi.

Ögrenciler, birbirinden farkli bilimsel çalismalarini ve projelerini sergileme imkani buldu. Ayni zamanda panayiri da yapilan etkinlikte gelirler depremzedelere gönderilmek üzere toplaniyor. Okuldaki bir grup ögrenci de Eskisehirspor’un eski ve yeni stadyumlarinin maketini yapip sergiledi. Ögrencilerden Ahmet Kaan Odaman’in babasi Mustafa Odaman tarafindan daha önce de yapilan maket, bu kez ögrencilerle beraber Bilim Senligi için yapildi. Özel isiklandirmasi ve direkt stadyum içinden alinan ses kayitlari da bulunan maket stadyumlarda her bir detay ince ince islendi. 1 yillik bir çalisma neticesinde ortaya çikan 2 stat maketinin ardindan ekip bir sonraki Bilim Senligi için Istanbul Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nun maketini yapmaya hazirlaniyor. Maketler için 70 bin TL olarak fiyat belirlenirken alici bulundugu takdirde gelir direkt olarak depremzedelere bagislanacak.

“Önümüzdeki sene ilk yapacagimiz stat Istanbul Atatürk Olimpiyat Stadi olacak”

Daha büyügü olan Istanbul Atatürk Olimpiyat Stadi’nin maketini yapmayi da hedeflediklerini söyleyen Beden Egitimi Ögretmeni Oktay Sancar, “Eskisehirspor Stadyumu’nu bir velimizle ortaklasa dizayn ederek Bilim Senligi’ne kazandirdik. Hedefimiz bundan sonra daha büyük projelere imza atarak, daha büyük statlari yaparak, Türkiye’nin dört bir yaninda olan statlarinin maketlerini insa etmek. Gelirini de yararina, depremzedelere bagislayacagiz. Önümüzdeki sene ilk yapacagimiz stat Istanbul Atatürk Olimpiyat Stadi olacak. Bunun da çalismalarina Agustos ayinda 15-20 kisilik kadromuzla baslayacagiz. Ögrencilerimizle proje olarak biz bunu gerçeklestirecegiz. Tamamen ahsap ve boyadan yapilmis bir maketimiz bu. Içerisi isiklandirmali ve ses düzeneginde bir maketimiz. Düzenegi de tamemen Digitürk’ün kendi konseptinden alinmis. Direkt sahadan alinmis bir ses kaydimiz bu. 1 seneyi askin bir sürede yapildi. Malzemeleri, dizayni derken 12 ay içerisinde tamamen bitmis oldu. Bundan sonraki statlarimizi da bu sekilde bitirip önümüzdeki yilin Bilim Senligi’ne yetistirmeyi düsünüyoruz. Maliyeti, malzemesi 7-8 bin TL civarinda tutuyor ama bunu depremzedelere yaptigimizdan dolayi 70 bin TL’lik fiyat belirledik. Alicisi olursa gelirin tamamini depremzedelere bagis yapacagiz” diye konustu.



“Babamla stadi gezdikten sonra maketini yapmaya karar verdik”

Statlari gezdikten sonra maketlerin her detayiyla yapildigini söyleyen lise ögrencisi Ahmet Kaan Odaman, “Küçüklügümden beri maketler yapmayi çok seviyorum. Babamla Eskisehir maçina gitmistik. Babamla stadi gezip, içini, her seyini gördükten sonra maketini yapmaya karar verdik. Içindeki malzemeleri her detayina kadar yaptik. Ses sistemleri olsun, isiklandirmasi olsun. Önemli bir emek verdik” seklinde konustu.

Kaynak: İHA