Hakkari'de, 4 Bin 836 Ögrenci LGS'ye Girecek

Hakkari’de, hafta sonu yapilacak olan Liselere Geçis Sistemi (LGS) sinavina 4 bin 836 ögrenci katilacak.

Hakkari'de, 4 Bin 836 Ögrenci LGS'ye Girecek
Hakkari’de 4 Haziran 2023 Pazar günü gerçeklestirilecek olan LGS sinavi öncesinde bir bilgilendirme toplantisi düzenlendi.

Vali Idris Akbiyik Ilk/Ortaokulu Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantiya, Il Milli Egitim Müdürü Bilal Gür, Bakanlik temsilcisi Murat Kusçu, il müdür yardimcilari, sube müdürleri ve okul müdürleri katildi.

Toplantida konusma yapan Il Milli Egitim Müdürü Bilal Gür, 101 okuldaki 342 salonda gerçeklestirilecek sinava 4 bin 836 ögrencinin katilacagini söyledi.

Sözel ve sayisal olmak üzere iki oturum halinde gerçeklesecek olan sinavda tüm ögrencilere basarilar dileyen Gür, “Valimiz Sayin Idris Akbiyik’in himayelerinde, ögrencilerimizin güvenli bir sekilde sinavlara katilmalari için sinav yapilacak okullarimizda, her türlü planlama ve gerekli tedbirler alinarak okullarimiz sinava hazir hâle getirilmistir. Gelecegimizin teminati sevgili ögrencilerimiz, sinava büyük emekler vererek hazirlandilar. Hayatta verilen hiçbir emegin karsiliksiz kalmayacagina inaniyoruz. Derslerine sabirla ve inançla düzenli ve planli olarak çalisan ögrencilerimiz, sinavlardan en güzel neticeyi alacaklardir. Çocuklarimiz, hedeflerine ulasmak için emin adimlarla ilerledikçe basari da dogal bir süreç olarak kendiliginden gelecektir. Ögrencilerimizin yetismesinde büyük gayret gösteren degerli ögretmenlerimize ve fedakâr velilerimize tesekkür ediyorum. Liselere Geçis Sistemi çerçevesinde yapilacak olan sinavda, ögrencilerimize üstün basarilar temenni ediyor, sinavda görev alan tüm egitim ailemize ve güvenlik personellerine kolayliklar diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA