Yetistiricilerin Kurban Pazarlarinda Satilmayan Hayvanlari Et Ve Süt Kurumu Tarafindan Satin Alinacak

Kurban Bayrami nedeniyle yetistiriciler tarafindan kurban pazarlarina getirilen ancak satilamayan hayvanlari, Tarim ve Orman Bakanliginin ilgili kurulusu Et ve Süt Kurumu (ESK) tarafindan satin alinacak.

Yetistiricilerin Kurban Pazarlarinda Satilmayan Hayvanlari Et Ve Süt Kurumu Tarafindan Satin Alinacak
Tarim ve Orman Bakanligi, Kurban Bayrami nedeniyle yetistiriciler tarafindan kurban pazarlarina getirilen ancak satilamayan hayvanlarin bakanliginin ilgili kurulusu Et ve Süt Kurumu (ESK) tarafindan satin alinacagini duyurdu. Ayrica ESK, satilamayan hayvanlarin cari alim fiyatlarina ilave olarak nakliye, bakim ve besleme giderlerini de dikkate alarak, maliyetlerini telafi edici ilave prim ödemesi de yapacak.

Yetistiricilerin satilamayan hayvanlari için, en yakin ESK Kombina Müdürlüklerine, hayvan kimlik belgeleri ve kurbanlik hayvan satis noktasinda görevli resmi veteriner hekim sevk raporu ile basvurmasi yeterli olacak. Alim ve ödeme islemlerine iliskin detayli bilgiler ESK’nin internet sitesinden duyurulacak.

ESK’nin büyükbas cari alim fiyatlari da açiklandi. Erkek sigirin kilosu 180 lira, düve ve erkek mandanin kilosu 170 lira, inek ve disi mandanin kilosu 160 liradan alinacak.

Büyükbas mevcut cari alim fiyatlari ise erkek sigirin kilosuna 25 lira, düve ve erkek mandanin kilosuna 25 lira, inek ve disi mandanin kilosuna 15 lira ek prim verilecek.

ESK’nin küçükbas cari alim fiyatlari ise kuzunun kilosu 175 lira, toklu kilosu 160 lira, koyun kilosu 140 lira, oglak 110 lira, çepiç 95 lira, keçi kilosu 95 lira olarak belirlendi. Küçükbas mevcut cari aliminda ise küçükbasa ek olarak kilo basina 5 lira kurbanlik kesim pirimi ödenecek.

“Yetistiricilerimizin her daim yaninda olamaya devam edecegiz”

Tarim ve Orman Bakani Ibrahim Yumakli, sosyal medya hesaplarindan yaptigi paylasimda, Kurban Bayrami nedeniyle yetistiriciler tarafindan hayvan pazarlarina getirilen ancak satilamayan kurbanliklarin, talep etmeleri halinde Et ve Süt Kurumu tarafindan satin alinacagini bildirdi. Bakan Yumakli, “Hayvansal üretimimize güç katan yetistiricilerimizin her daim yaninda olmaya devam edecegiz” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA