Sivrisinek Istilasi Açiklamasi Alisveris Merkezini Sivrisinekler Basti, Vatandas Yemek Bile Yiyemiyor

Kocaeli’de özellikle aksam saatlerinde ortaya çikan milyonlarca sivrisinegin görüntüsü, görenleri hayrete düsürüyor. 41 Burda AVM’nin de içini adeta istila eden sinekler için vatandaslar ve is yeri yetkilileri yardim bekliyor.

Sivrisinek Istilasi Açiklamasi Alisveris Merkezini Sivrisinekler Basti, Vatandas Yemek Bile Yiyemiyor
Kocaeli’nin Izmit ilçesi Sanayi Mahallesi civarinda sivrisinek istilasi yasaniyor. Özellikle aksam saatlerinde ortaya çikan milyonlarca sivrisinegin görüntüsünü görenler saskina dönüyor. Adeta hortum olusturan sineklerin görüntüsü ilk basta dumani andiriyor. Kentin göbeginden geçen derenin yanina yaklastikça görüntünün sivrisinek oldugu anlasiliyor. Sivrisinekler 41 Burda AVM’nin her tarafini da sarmis durumda. Özellikle yemek alanindaki masalarin üzerleri sineklerle dolarken, isyeri yetkilileri hiçbir önlemin alinmamasindan sikayetçi.

"Özellikle dere yolu yürünmez hale geldi"

Her sene Kocaeli’ye tatile geldigini söyleyen Gökhan Bozkurt, “Bu sene çok fazla sivrisinek var. Özellikle dere yolu yürünmez hale geldi. AVM’nin yemek yerleri oturulacak gibi degil, sivrisinekler oraya da dolmus. Ilaçlama yeni yapildi, gördüm yapilirken ama pek etkisi olmamis, biraz daha ugrasmalari gerekiyor. Ben buranin yerlisi degilim, bir haftadir buradayim ona ragmen rahatsiz oldum. Derede çok fazla kurbaga var, doganin bunu dengelemesi gerekiyor” dedi.



"AVM’de yemeklerimizin üstüne geliyorlar"

Sivrisineklerden dolayi rahatsizligini dile getiren Serkan Bozkurt ise, “Özellikle dere yolu yürünmez hale geldi. Agzimizi açsak içine giriyor hemen. Sivrisinek oldugu için üstümüze yapisiyorlar. Çok rahatsiz edici bir durum, AVM’de yemeklerimizin üstüne geliyorlar, çok rahatsiz edici bir durum. Çok fazla isiriyorlar, bütün gece kasiniyoruz. Sivrisinekler evlerin içine de giriyor” ifadelerini kullandi. Ilaçlama yapilmadigini söyleyen Songül Dokumaci, “Çok rahatsiz edici bir durum. Sadece burasi degil Gölcük, Degirmendere sahil de öyle. Sivrisinekler agzimiza burnumuza girmesin diye sürekli el hareketi yapiyoruz” diye konustu.

Rahatsizligini dile getiren bir baska vatandas Mehmet Demiray ise, “Her yerde sivrisinek var, yemek bile yiyemiyoruz artik. Arabanin kapisini açtigim anda içeriye sivrisinek doluyor. Bugün Kocaeli’ye geldim, daha önce de bu kadar sivrisinek var miydi bilmiyorum” seklinde konustu.

Kaynak: İHA