Kaymakam Bayram, Tarlada Çalisan Çiftçilerle Bayramlasti

Mus’un Malazgirt Kaymakami Göksü Bayram, Kurban Bayrami’nin ikinci gününde pancar tarlalarinda çalisan isçiler ve çiftçiler ile bayramlasti.

Kaymakam Bayram, Tarlada Çalisan Çiftçilerle Bayramlasti
Malazgirt’te pancar çapalama döneminin Kurban Bayrami’na denk gelmesi nedeniyle isçiler bayramlarini tarlalarda çalisarak geçiriyorlar.

Kaymakam Göksu Bayram, Malazgirt Ziraat Odasi Baskani Tahsin Kiliç ile birlikte Kurban Bayrami’nin ikinci gününde pancar tarlalarinda çalisan isçiler ve çiftçileri ziyaret ederek bayramlarini tebrik etti, verimli bir hasat dönemi diledi. Çiftçilere bayramlik vererek sohbet eden Kaymakam Bayram, bol ve bereketli bir hasat diledi.

"Malazgirt’te isçiler Kurban bayramini pancar sökerek geçiriyor"

Kaymakam Göksü Bayram ile birlikte seker pancari tarlalarinda isçilerin ve çiftçilerin bayramini tebrik eden Malazgirt Ziraat Odasi Baskani Tahsin Kiliç, "Ilçemizdeki tüm çiftçilerimize bol ve bereketli bir hasat diliyorum. Bugün Kurban bayrami. Bizler bayramda çiftçilerimizi unutmadik onlari ziyarete geldik. Tarlada çiftçilerimiz üretim yaparken yagmur çamur dinlemiyorlar. Gece gündüz ve bayram demeden tarlada çalismaya devam ediyorlar. Bizde çiftçilerimizin bayramini kutlamak için tarlaya geldik. Çiftçilerimizin gerçekten hakki ödenmez. Bizler evimizde rahat otururken, onlar tarlalarda çalisiyor. Tarladan soframiza gelene kadar, çiftçilerimiz üretimlerini gece gündüz sürdürüyor. Bu senede gerek seker pancari, gerekse de hububatta iyi bir verim bekliyoruz" dedi.

Kendi tarlasinda çalismaya gelen Dilan Tas, "Çoluk çocuk ailemizle birlikte Kurban Bayramimizi tarlada çalisarak geçiyoruz. Herhangi bir bayram hazirligimiz olmadi" dedi.

Bayram için hiçbir hazirlik yapmadiklarini belirten Ayse Tas ise, "Bugün çalisiyoruz. Kaymakamiz ve ziraat odasi baskanimiz, bizleri ziyarete geldiler. Bayramimizi tebrik ettiler" diye konustu.

Kaynak: İHA