Elde Kalan Kurbanliklar Için Besicilerin Mesaisi Devam Ediyor

Samsun’da besicilerin bayram mesaisi sürüyor. Canli hayvan pazarlarindaki bazi besiciler bayramda satislarin iyi gittigini belirtirken, bazilari ise ellerinde kalan büyükbas ve küçükbas hayvanlari satmaya çalistigini söyledi.

Elde Kalan Kurbanliklar Için Besicilerin Mesaisi Devam Ediyor
Kurban Bayrami’nin ikinci gününde Samsun’da canli hayvan pazarlarinda kurbanlik satisi devam ediyor. Ellerinde kalan kurbanliklari bayrama kadar satamayan besicilerin umudu bayramin ikinci gününe kaldi. Kimi besiciler hayvanlarinin büyük bir kismini bayrama kadar sattiklarini ifade ederken, kimileri ise ellerinde 20 ile 25 arasinda kurbanlik kaldigini belirtti.

Besici Mustafa Güler, "Bunlar Van’dan gelen hayvanlarimiz. Su an 20 tane elimizde kaldi ve onlar da bitmek üzeredir. Bu bayram satislarimiz iyi geçti. Van Ercis ilçesinden getirdigimiz hayvanlarin hepsi küçükbas. Satislarimiz hala devam ediyor ve iyi gidiyor. Müsterilerimizi bekliyoruz" dedi.

Besici Abidin Kertiz ise, "20-25 tane kurbanimiz kaldi ve satislarimiz devam ediyor. Ama bu sene iyi satis yapildi. Bu sene memnunuz yani. Bayramin son gününe kadar buradayim, bekleyecegiz. Hala alanlar oluyor. Yoldan gelenler aliyor. Gidip geri gelenler aliyor" diye konustu.

Bir kurbanlik saticisi ise, "Bu sene vatandaslar korktu ve gelmedi. Kimi vatandas hastalik var dedi gelmedi. Elimde 100 tane küçükbas hayvan kaldi" seklinde konustu.

Kaynak: İHA