Datça'daki Orman Yangini Yerlesim Yerlerini Tehdit Ediyor

Mugla’nin Datça ilçesinde ormanlik alanda çikan yangina havadan ve karadan müdahale edilirken, rüzgar ile birlikte siddetini artiran alevler yerlesim yerlerini tehdit etmeye basladi.

Datça'daki Orman Yangini Yerlesim Yerlerini Tehdit Ediyor
Edinilen bilgiye göre, Datça ilçesi Kargi mevkiinde saat 18.30 ormanlik alanda henüz bilinmeyen bir nedenle yangin çikti. Yanginin ihbar edilmesi üzerine bölgeye çok sayida ekip sevk edildi. Mugla Orman Bölge Müdürlügüne bagli ekipler yangina havadan ve karadan müdahale etmeye basladi.

Yangina 6 uçak, 10 helikopter, 50 arazöz ve 250 personel ile müdahale edilirken, rüzgar ile birlikte siddetini artiran alevler yerlesim yerlerini tehdit etmeye basladi.

Mugla Orman Bölge Müdürlügü’ne bagli ekipler alevlerin yerlesim yerlerine ulasmadan kontrol altina alinmasi için yogun çaba sarf ediyor.

Yanginin söndürülme çalismalari araliksiz devam ederken Orman Genel Müdürlügünden sosyal medya üzerinden yapilan paylasimda, "Datça’da makilik alanda meydana gelen orman yanginina ormanin kahramanlari müdahale ediyor. Ayaginiza tas degmesin” ifadeleri yer aldi.
Kaynak: İHA