Cumhurbaskani Yardimcisi Yilmaz'dan Isveç Makamlari Ve Uluslararasi Camiaya Çagri

Cumhurbaskani Yardimcisi Cevdet Yilmaz, bayramin birinci günü Isveç’te Kur’an-i Kerim yakilmasiyla ilgili yaptigi açiklamada, “Isveç makamlarinin bu tür asagilik eylemleri engellemeye, uluslararasi camiayi da uluslararasi hukuk olusturmaya davet ediyorum” dedi.

Cumhurbaskani Yardimcisi Yilmaz'dan Isveç Makamlari Ve Uluslararasi Camiaya Çagri
Cumhurbaskani Yardimcisi Cevdet Yilmaz, Kurban Bayrami’nin ikinci gününde Adiyaman’a gelerek depremzedelerle bayramlasti. Adiyaman ziyaretinde ilk olarak valiligi ziyaret eden ve burada yapilan çalismalar ile ilgili brifing alan Yilmaz, daha sonra açiklamalarda bulundu.

Deprem bölgesinde yapilan çalismalari anlatan Cumhurbaskani Yardimcisi Cevdet Yilmaz, Isveç’te Kur’an-i Kerim’e yapilan alçak saldiriyla ilgili gazetecinin sorucusunu cevapladi.

Isveç’e yönelik sert ifadeler kullanan Yilmaz, “Isveç’teki saldiri gerçekten hepimizi derinden üzdü. Daha önce de maalesef yasandi. Ifade hürriyeti kisvesi altinda, nefret suçlarini hiçbir sekilde mazur gösteremezsiniz, kabul edemezsiniz. Kur’an-i Kerim’imize kutsal kitabimiza yapilan bu saldiri, aslinda yüz milyonlarca insani rencide etmeye dönük bir saldiridir. Provokatif bir saldiridir. Islamofobik, yabanci düsmani bir saldiridir. Esas itibariyle nefret suçu teskil eder. Ayni zamanda irkçi bir yaklasimi ortaya koyar. Dolayisiyla bütün bu vasiflariyla baktiginiz zaman bu saldirinin, bu yapilan eylemin hiçbir sekilde ifade hürriyetiyle mesru gösterilmesi kabul edilemez. Isveç makamlarinin biz bu konularda biran önce harekete geçmesini ve geregini yapmasini bekliyoruz. Teröristlere, nefret suçu isleyenlere, irkçilara, yabanci düsmanlarina tolarans göstermek hiçbir sekilde bir ülkeye kazandirmaz. Bunlari demokratik degerlerle de izah edemezsiniz. Bu tür hadiseler gerçek anlamda ifade hürriyetini de baltalayan, demokratik degerleri de baltalayan hadiselerdir. Kutsal kitabimiz bu yapilan hakaretlerden en küçük bir sey kaybetmez. Degerinden hiçbir zaman bir sey kaybetmez ama bu tür nefret suçlarini isleyenler, irkçi yaklasim gösterenler ve bunlara sessiz kalanlar, bunlari tolere edenler kaybederler, bununda altini çizmek isterim. Isveç makamlarini ve bütün ilgilileri bir an önce harekete geçmeye ve bir daha bu tür asagilik diyecegimiz eylemlerin gerçeklesmesine engel olmaya davet ediyorum. Uluslararasi camiayi da bu konularda uluslararasi hukuk olusturma anlaminda da çaba sarf etmeye davet ediyorum” ifadelerini kullandi.

Cumhurbaskani Yardimcisi Cevdet Yilmaz açiklama sonrasinda deprem sonrasi olusturulan Balikesir Çarsi’nda esnafi ziyaret etti. Esnafla sohbet eden Yilmaz, esnafin bayramini kutladi.
Kaynak: İHA