Basiskele Hoca Ahmet Yesevi Caddesi Sil Bastan Yenileniyor

Kocaeli Büyüksehir Belediyesi tarafindan sil bastan yenilenen Basiskele Hoca Ahmet Yesevi Caddesi, yapilacak üstyapi çalismalari ile 2x2 gelis olmak üzere dört seride çikarilacak.

Basiskele Hoca Ahmet Yesevi Caddesi Sil Bastan Yenileniyor
Kocaeli Büyüksehir Belediyesi, Yuvacik Barajina ulasimin saglandigi yogun güzergahlardan biri olan Basiskele Hoca Ahmet Yesevi Caddesi’nin duble yol yapilmasi için çalismalarinda devam ediyor. 10 bin metreküp tas duvar imalati yapilacak 2,5 kilometre uzunlugundaki cadde, 2x2 gelis olmak üzere dört seride çikarilacak. Ekipler, 540 metre uzunlugunda betonarme açik kesit imalati ile dere islah çalismalari Kanlidere üzerinde yapilacak. Bu çerçevede 35 metre uzunlugunda 3x3 metre menfezin tabliye betonu dökümü yapildi. Dere islah çalismalari çerçevesinde kazi, grobeton ve beton döküm çalismalari yapiliyor. Dere islah çalismalarinda toplam 2 bin 100 metreküp beton kullanilacak. 2,5 kilometre uzunlugundaki Basiskele Hoca Ahmet Yesevi Caddesi’nde yagmur suyu hatti imalati, elektrik hatlarinin yer altina alinmasi ve ISU tarafindan da kanalizasyon ve içme suyu hattinin yenilenmesi çalismalari yapilacak.

Basiskele Hoca Ahmet Yesevi Caddesi’nde üstyapi çalismalarina baslayan büyüksehir belediyesi 4 seride çikaracagi caddede 2 kavsak düzenlemesi, dere islahi ve aydinlatma çalismalari ile bastan asagi yenileme yapacak. Basiskele Hoca Ahmet Yesevi Caddesi aydinlatmalari, dere islahi ve duble yoluyla prestijli bir cadde olacak. Basiskele Hoca Ahmet Yesevi Caddesi’nde 10 bin 250 metreküp yarma kazisi ile 4 bin metreküpte eski yolun asfaltinin kazinmasi yapilacak. Cadde’de menfez yapilacak ve 10 bin metreküp tas duvar, 12 bin 750 metrekare parke, 16 bin 500 metre de bordür imalatlari yapilacak. Bastan asagi üstyapisi yenilerek dört seride çikarilacak Hoca Ahmet Yesevi Caddesi’nde, 17 bin ton plent miks temel, 9 bin 375 ton binder asfalt ve 6 bin 250 ton da asinma asfalti serimi yapilacak.
Kaynak: İHA