Konyaalti Belediyesi Vatandaslara Ücretsiz Kurban Kesimi Hizmeti Verdi

Konyaalti Belediyesi Kurban Bayrami’nda Siteler, Altinkum ve Liman mahallelerinde olusturdugu kurban kesim alanlarinda vatandaslara ücretsiz kurban kesimi hizmeti verdi.

Konyaalti Belediyesi Vatandaslara Ücretsiz Kurban Kesimi Hizmeti Verdi
Konyaalti Belediyesi, Kurban Bayrami’nda kurban kesecek vatandaslar için Siteler, Altinkum ve Liman mahalleleri olmak üzere 3 ayri kurban kesim noktasi olusturdu. Siteler ve Liman mahallelerinin kapali pazar yerlerinde küçükbas hayvanlarin kesimi yapilirken, Altinkum kapali pazar yerinde ise büyükbas hayvanlarin kesimi yapildi. Daha önceden online olarak kurban kesimi için randevu verilen vatandaslarin islemleri, hijyen kurallarina da dikkat edilerek sirasiyla gerçeklestirildi.

Kurban Bayrami’nda iyi dileklerde bulunan Konyaalti Belediye Baskani Semih Esen, “Vatandaslarimizin ihtiyaç duydugu her an yanindayiz. Her Kurban Bayrami’nda oldugu gibi bu yil da ücretsiz kurban kesim hizmeti veriyoruz. Gerekli tüm hijyenik kosullari saglayip, uzman kasaplarimizi görevlendirdik” dedi.



Ücretsiz kurban kesimi

Üç ayri noktada hijyenik bir ortamda vatandaslarin kurban hizmetlerini gerçeklestirdiklerini belirten Esen, özellikle sehir merkezinde kurban kesimi için uygun temiz alan bulmanin zorlugunu bildiklerini dile getirdi. Olusturduklari randevu sistemi ile kurban kesim hizmeti verdiklerini ifade eden Esen, “Yapilan islemlerin ücretsiz olmasi da vatandaslarimizin ekonomilerine az da olsa katki sunuyor. Belediyemiz adina vatandaslarimiza hizmet eden bütün mesai arkadaslarima tesekkür ediyor, bütün hemsehrilerimizin Kurban Bayrami’ni kutluyorum’’ dedi.



Vatandas çok memnun

Kurbanini kestirmek için ilk kez Konyaalti Belediyesine müracaat ettigini ifade eden Ali Akyol, belediye ekiplerinin hijyenik bir ortamda kurbanini keserek kendisine teslim ettigini söyledi.

Zorluk yasamadan kurbanlarinin kesildigini aktaran Akyol, hiçbir ücret ödemeden aldiklari bu hizmet için Konyaalti Belediyesi ve çalisanlarina tesekkür etti. Geçtigimiz yil da kurban kesim islemini burada yaptirdigini ve çok memnun kaldigini belirten Filiz Çankaya ise, ‘’Konyaalti Belediyesi’nin burada yaptigi hizmetlerin yani sira diger hizmetlerinden de çok memnunuz. Baskanimiza çok tesekkür ediyoruz. Insallah önümüzdeki dönemde de burada olup hizmetlerine devam eder’’ dedi.

17 yildir Konyaalti’nda yasadigini ve kurbanlarini belediye vasitasiyla kestirdigini aktaran Adnan Karabiber de belediyenin, yogunluga ragmen çok düzenli ve hizli bir sekilde çalistigini ve kendilerini memnun ettigini söyledi.

Kaynak: İHA