Izmirliler Bayram Namazi Için Camilere Akin Etti

Izmirliler Kurban Bayrami namazi için sabahin erken saatlerinde camilere akin etti.

Izmirliler Bayram Namazi Için Camilere Akin Etti
Izmir’de vatandaslar Kurban Bayrami’nin 1. günü bayram namazini kilmak için sabahin erken saatlerinde kalkarak, camilerin yolunu tuttu. Kentteki birçok camide bir araya gelen vatandaslar bayram namazini eda ederken, Bornova ilçesinde bulunan Bilal Saygili Camii ve Külliyesi de bu camilerden birisi oldu. Saat 06.24’de cami içerisinde ve avlusunda saf tutan vatandaslar bayram namazini kildi. Namazin kilinmasinin ardindan bayram namazi hutbesinde ise Kurban Bayrami’nin önemi ve kurban kesmenin Islamiyet’teki yeri anlatildi. Bayramlarin birlik, beraberlik ve kardesligin simgesi oldugu anlatilan hutbede Islam cografyasinda yasanan zulümlerin son bulmasi için dua edildi. Bayram namazini kilanlar cami çikisinda birbirleriyle bayramlasti.

Ogluyla beraber namaza gelen Ogün Ocak, "Herkesin Kurban Bayrami mübarek olsun. Oglumla beraber namazimizi kildik. Ilk Ramazan Bayraminda beraber gelmistik. Bu bayram ikinci oldu. Insallah Allah’im oglumla nice bayram namazlarina gitmeyi nasip eder" dedi.

Numan Yildiz, "Mübarek Kurban Bayramini idrak ediyoruz. Bayram bütün Islam alemine hayirli olsun insallah. Vatanimizin, milletimizin birligi ve selameti için bu Kurban Bayraminda büyüklerimizin ellerini öpmek, küçüklerimizi sevindirmek isteriz. Allah kestigimiz kurbanlari kabul etsin insallah" diye konustu.

Aydin Sevgipinar ise "Müslüman aleminin kurbanini sevgi dileklerimle kutlarim. Hayirlara vesile olmasini dilerim" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA