Içisleri Bakani Ali Yerlikaya Islahiye'de Depremzedelerle Bulustu

Içisleri Bakani Ali Yerlikaya Islahiye’de Sehitlik ve Deprem sehitlerinin bulundugu mezarligi ziyaret ederek yikici depremde hayatini kaybedenlerin kabrine karanfil birakti.

Içisleri Bakani Ali Yerlikaya Islahiye'de Depremzedelerle Bulustu
Içisleri Bakani Ali Yerlikaya Kurban bayraminin birinci günün depremden en çok etkilenen bölgelerden biri olan Gaziantep’in Islahiye ilçesinde geçirdi. Bakan Yerlikaya önce sehitligi ziyaret ederek daha sonra konteyner kentteki depremzedelerle bulustu. Buradan Ilçe Emniyet Müdürlügünü ve Ilçe Jandarma Komutanligini ziyaret eden Bakan Yerlikaya, LGS’de basarili olan ögrencilerle bulustu. Ögrencilerle bir süre sohbet eden Bakan Yerlikaya daha sonra Nurdagi AFAD Koordinasyon merkezinde depremzedelerle bayramlasti.

Bakan Yerlikaya Konteyner Kentte yaptigi konusmada, “6 Subat’ta asrin felaketini yasadik. Içinde bulundugumuz sehir Gaziantep’imiz, Islahiye’miz, Nurdagi’miz komsumuz Hatay 11 sehir yüzyilin felaketi yasadi. Ama Sayin cumhurbaskanimizin liderliginde devletimiz, hükümetimiz, milletimiz öyle bir el ele durus ve öyle bir kenetlendi ki dünya asrin kardesligi ile asrin dayanismasina tanik oldu. Bakin bugün 143. günündeyiz 6 Subat‘ta o felaket yasandigi andan itibaren hep beraber hepimiz yaralari sarmak için arama kurtarma basta olmak üzere ve hemen akabinde yasamin normal hale getirme ile ilgili temel ihtiyaçlarimiz, geçici barinma merkezilerimizi yaptik. Buradaki temel ortami saglamakta oldugu gibi ayni zamanda bir yandan, Cumhurbaskanimizin hep ziyaretlerinde ve her firsatta söyledigi gibi kalici konutlarin yapimi ve bunlarin da Allah’in izniyle bir yil gibi bir süre içerisinde sizlere teslim etme süreci devam ediyor. Çadir alanlarinda 960 hane 4 bin 600 civarinda kardesimiz misafir. Konteyner ve bu sekilde olan yasam alanlarinda misafirimiz 16 bin hane ve sayisi 51 bin 800 olan kardesimiz konteyner kentlerde konakliyor. Bir de bizim geçici barinma hizmeti olarak son kalemimiz var. O da kira yardimi. 18 bin 741 vatandasimiz da kira yardimindan istifade ediyor. Içisleri Bakani olarak göreve basladigimiz ilk günden beri diger kabine üyesi arkadaslarimizla beraber biz de deprem acisi yasamis ve yaralari sarmak üzere gece gündüz demeden gayret gösterdigimiz sehirlerimizi ziyaret ettik" dedi.



“Bir an önce kalici konutlara geçmeyle ilgili bir çabamiz var”

Bakan Yerlikaya, "Bir an önce kalici konutlara geçmeyle ilgili bir çabamiz var. Ortada Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in sözü var. Dolayisiyla 7’den 70’e sizin ihtiyaç duydugunuz, aradiginiz, hangi alanda olursa olsun, o hizmetler bilin ki geliserek sizlerle bulusacak. Bizim bir tek dilegimiz sizin gönlünüzü kazanmak, hayir duanizi almak. Mazlumun hayir duasi bizimle beraber olsun. Depremzede kardeslerimizin hayir dualari devletimizin, milletimizin, tüm kurum ve kuruluslarimizin üzerinde olsun istiyoruz. Gaziantep Islahiye’de kalici konutla ilgili toplam 20 bin 184 konut ihalesi yapildi. O insaatlarin da nasil gittigini, günbegün sizler görüyorsunuz. Orta hasar, yikilmis, acil yikilacak dedigimiz türde 41 bin 296 hane vardi. Daha simdiden, kisa süre içerisinde, bu binalarin yarisinin neredeyse ihaleleri yapilmis. Biz hayirda acele ediyoruz. Sizleri bir an önce evlerinizde bulusturmak noktasinda acele ediyoruz" diye konustu.

Bakan Yerlikaya daha sonra helikopterle Kilis’e geçti.
Kaynak: İHA