Elazig'da Depremzedelerin Buruk Bayram Sevinci

Elazig Valiligi, 24 Ocak 2020 depremi ile 6 Subat Kahramanmaras depremlerinden etkilenen vatandaslar ve Ukrayna’nin Herson kentinden gelen Ahiskali Türkler için bayramlasma töreni gerçeklestirdi.

Elazig'da Depremzedelerin Buruk Bayram Sevinci
Elazig’da bayramlasma törenleri devam ediyor. Bu çerçevede Elazig Valiligi tarafindan bayramlasma töreni gerçeklestirildi.

Ilk olarak 24 Ocak Elazig Sivrice depreminden etkilenen ve Kirklar Mahallesi’nde bulunan konteyner kente gelen Vali Ömer Toraman, burada vatandaslarla bayramlastiktan sonra 6 Subat’ta Kahramanmaras’ta meydana gelen depremden etkilenerek Elazig’da bulunan yurtlara yerlestirilen vatandaslarla bir araya geldi. Depremzedelerle bir süre muhabbet eden Vali Toraman, daha sonra Rusya Ukrayna savasindan etkilenen ve Elazig’a getirilen Ahiska Türklerini ziyaret ederek bayramlarini kutladi. Vali Toraman’a Elazig AFAD Müdürü Osman Pihtili ve Il Göç Idaresi Müdürü Rifat Çetinkaya eslik etti.

Kurban Bayrami münasebetiyle depremlerden etkilenen vatandaslari misafir ettikleri alanda ziyaret ettiklerini belirten Elazig Valisi Ömer Toraman, “Ilk önce Kirklar Mahallesi’nde bulunan konteyner kente giderek Elazigli vatandaslarimizin bayramlarini kutladik. Simdi de 6 Subat’ta Kahramanmaras’ta meydana gelen depremlerden etkilenerek diger illerden Elazig’a misafir olarak gelen depremzede vatandaslarimizi ziyaret ettik. Ahmet Kabakli Yurdunda misafirimiz olan Malatya’dan, Adiyaman’dan ve Kahramanmaras’tan misafir olan depremzede vatandaslarimizla bayramlastik. Devletimiz 6 Subat’ta deprem oldugundan itibaren bütün imkanlarini seferber etti. Bu çerçevede vatandaslarimizin ihtiyaçlarini karsilamak için her türlü tedbirini aldi. Çok sükür bugüne kadar yasanan süreci oldukça iyi seviyeye getirdik. Bu çalismalar dünyaya örnek olan çalismalar. Dolayisiyla 6 Subat’taki depremde devletimiz seferber olarak bu yükü üstlendi. Su anda da Elazig’da yurtlarda misafir ettigimiz depremzedelerimizin her türlü ihtiyaçlarini karsilayamaya devam ediyoruz bundan sonra da devam edecegiz. Bir taraftan deprem bölgelerinde hem konteyner kentlerimiz kuruldu bir taraftan da kalici konutlar için süratle ihaleler yapilarak insaatlara baslandi. Elazig’da da Malatya’da da ve depremden etkilenen bütün illerde konutlarin yapimi hizli bir sekilde devam ediyor. Insallah en kisa zamanda tamamlanan konutlarin ardindan hak sahibi vatandaslarimizin konutlari teslim edilecek. Depremin oldugu andan itibaren gece gündüz demeden çalismalarimiz devam ediyor. Bundan sonra da ayni gayret içerisinde çalismalarimiza devam edecegiz” dedi.

Kaynak: İHA