Diyarbakir'da Isin Ehlinden Acemi Kasap Uyarisi

Diyarbakir’da 40 yildir Canli Hayvan Borsa’sinda kasaplik yapan vatandas, kesilecek kurbanliklarin isin ehline verilmesi uyarisinda bulundu.

Diyarbakir'da Isin Ehlinden Acemi Kasap Uyarisi
Diyarbakir’da Kurban Bayrami sevinci yasanirken vatandaslar bir yandan da aldiklari kurbanliklari kesmek istiyor. Isin uzmani olmayan kisiler hayvan kesimlerini yapmaya çalisirken sakatliklar ve kazalari da beraberinde geliyor. Isin uzmani da kesimlerin kendilerine birakilmasi gerektigini söylüyor.

Diyarbakir’da 40 yildir hayvan pazarinda kasaplik yapan Haci Murat Yalçinkaya, kasap olmayip kasaplik yapmaya çalisan vatandaslara, isi ehline birakmalari gerektigini söyledi.



Bir kisinin kesim yapabilmesi için kasap olmasi gerektigini belirten Yalçinkaya, "Adam kapici yada hamallik yapiyor disardan gelip burada kasaplik yapmaya çalisiyor. Bütün sakatliklar bu yüzden çikiyor. Isin uzamani degiller. Bilmiyorlar, kendilerini kesiyorlar. Büyüksehir Belediyesinin hayvan pazarina kasap olmayanlari içeri alinmamasi için bir önlem almasi gerekiyor" dedi.



“Vatandaslar hayvanlarini kestirirken kasap mi degil mi dikkat etsin”

Kurbanlik hayvani keserken dini vecibelere göre kesilmesi gerektigini dile getiren Yalçinkaya, "Hayvani keserken tekbir getirmek ve dua okunmasi önemlidir. Ama acemi kasaplar bunlari bilmiyorlar. Vatandas, hayvanini kestirirken kasap mi degil mi buna dikkat etmesi gerekli" diye konustu.

Kaynak: İHA