Milli Egitim Bakani Yusuf Tekin, Baba Ocaginda Çiçeklerle Karsilandi

Milli Egitim Bakani Yusuf Tekin, memleketi Erzurum’un Uzundere ilçesinde hemserileriyle bayramlasti.

Milli Egitim Bakani Yusuf Tekin, Baba Ocaginda Çiçeklerle Karsilandi
Erzurum Valisi Okay Memis, Erzurum Büyüksehir Belediye Baskani Mehmet Sekmen ve kurum amirleri esliginde ilçede bayramlasma programi yapan Milli Egitim Bakani Yusuf Tekin, program sonrasi Tortum Selalesi ve Uzundere Gölbasi Mahallesi’ndeki baba ocagini ziyaret etti, annesi ve babasiyla bayramlasti.

Milli Egitim Bakani Yusuf Tekin, yaptigi konusmada, "Çocuklarinizi okula gönderiyorsunuz ama okula gönderdiginiz çocuklara annelik ve babalik hukukunu ihmal etmeden üstünüze düseni yapmanizi istiyorum. Çünkü Milli Egitim Bakanligi ve ögretmenlerimiz, tek basina bunu yapamaz" dedi.

Erzurum’daki bayramlasma programindan sonra baba ocagi Uzundere ilçesine geçen Bakan Tekin, burada partililer ve vatandaslarca çiçeklerle karsilandi. Tekin, bayramlasip bir süre sohbet ettigi vatandaslarla fotograf çektirip Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in selamlarini iletti.

Bakan Tekin, yaptigi konusmada, Milli Egitim Bakanliginin 1 milyon 200 bin personeli, 21 milyona yakin ögrencisiyle 85 milyonun tamamini ilgilendirdigini söyledi.

Cumhurbaskani Erdogan’in, seçim süreci ve sonrasinda, egitimle ilgili bambaska hayallerinin oldugunu ve "Türkiye Yüzyili" diye bir kavram insa ettigini vurgulayan Bakan Tekin, "Cumhurbaskanimiz, ’21’inci yüzyilda artik dünyadaki büyük devletler bize sormadan is yapamayacak, çünkü bu yüzyil bizim yüzyilimiz olacak’ dedi.

Türkiye Yüzyili’ni insa edecek ve tasiyacak kadrolar da Milli Egitim Bakanligi ve onun bünyesindeki okullarda yetisecek. Dolayisiyla aslinda Cumhurbaskanimiz, bütün bu hayallerini, bütün bu ideallerini hayata geçirebilecegi bir pozisyonda bizi degerlendirmis oldu. Bu da heyecanimizi, yogunlugumuzu ve manevi sorumlulugumuzu bir kat daha artiriyor" dedi.

Gelecek kusaklar adina ülkedeki insanlarin daha ekonomik ve daha huzurlu bir ortamda yasamasi için çok çalisacaklarini ifade eden Bakan Tekin, bunun için ellerinden gelenin daha fazlasini yapacaklarini belirtti.

Uzundere ve Erzurum’a, çalistigi her kurumda ve dönemde elinden geldigi destegi verecegini aktaran Tekin, görevi süresince vatandaslardan özellikle "fiili ve kavli" dua istedigini dile getirdi.

"Ögretmenlerimiz tek basina bunu yapamaz"

Kendisinden destek istenilen her konuda elinden geldigince memlekete hizmet etmeye çalisacagini belirten Bakan Tekin, sunlari kaydetti:

"Çocuklarinizi okula gönderiyorsunuz ama okula gönderdiginiz çocuklara annelik ve babalik hukukunu ihmal etmeden üstünüze düseni yapmanizi istiyorum. Çünkü Milli Egitim Bakanligi ve ögretmenlerimiz, tek basina bunu yapamaz. Bir çocuga hem anne hem baba hem kardes hem abi hem abla hem de ögretmen olmasini istedigimizde biraz fazla yük yüklemis oluyoruz. O yüzden fiili duadan kastim, önce kendi çocuklarimizi güzelce yetistirmek için elimizden geldigince anne baba, nene dede, vazifesini yerine getirmenizi istiyorum. Kavli dua da namazlardan sonra Allah’tan bizim için yardim dileyin. Simdiden tek arzumuz budur. Herkesin Kurban Bayrami’ni tebrik ediyorum. Büyüklerin de ellerinden öpüyorum."
Kaynak: İHA