Haci Adaylarinin Arafat'a Intikalleri Gece Boyunca Sürdü

Hac vazifesini yerine getirmek için Suudi Arabistan’in Mekke’i Mükerreme sehrine gelen 3,5 milyon Müslüman, hac ibadetinin en önemli farzi olan Arafat Vakfesini yapmak için gece boyunca intikallerini sürdürüyor.

Haci Adaylarinin Arafat'a Intikalleri Gece Boyunca Sürdü


Arafat’a giden bütün yollarda binlerce otobüs ile hacilar beyaz ihramlarin ile yolculuk yapiyor. Dünya Müslümanlari 13,6 kilometrekarelik Arafat Ovasi’nda kendi ülkelerine ayrilan yerlerde bulusuyorlar. 454 metre yüksekligindeki Arafat Dagi’ndaki 454 metre yüksekligindeki düzlükte her ülke kendi dua ve vakfe programini uyguluyor. Hac ibadetinin en önemli farzi Zilhicce ayinin 9. günü olan Kurban Bayrami arefesinde bir an Arafat sinirlarinda bulunmayi gerektiriyor.

Arefe günü ögle saatlerine kadar Mekke sehrinden Arafat Ovasi’na çikan Müslümanlar, burada kendi nefis muhasebelerini yapip tövbe ediyorlar. Dualar ediliyor. Ilk insan ve peygamber Hazreti Adem Aleyhisselam ile Havva validemizin cennetten çikartildiktan sonra yer yüzünde bulustuklari Cebeli Rahme de (rahmet tepesi) Arafat’ta bulunuyor

Arefe günü ögle ve ikindi namazini Arafat’ta kilan Müslümanlar, aksam günesin batmasindan sonra 13 kilometre asagida bulunan Müzdelife bölgesine otobüslerle iniyor. Bayram sabahina kadar da Müzdelife kalan haci adaylari Mina’daki Cemerat ismi verilen yerde temsili seytan abidelerine tas atarak, tiras olup, kurban kesip ihramdan çikiyorlar

Bu sene Diyanet Isleri Baskanligi yaklasik 100 bin Türk haci adayi için 43 derece sicaklik olan Aradat’ta endüstriyel büyük klimali, yüksek çadirlar kurdu.

Telviye günü olan 8. Zilhicce günü Arafat yoluna çikan haci adaylari 9. Zilhicce Arefe gününü Arafat’da geçirecekler

Bu sene Arafat çadirlarinda Türk hacilarina sünger yatak, yastik ve pike, kumanya da verildi.

Kaynak: İHA