Cumhurbaskanligi Iletisim Baskanligi'ndan Reuters'a Tepki

Cumhurbaskanligi Iletisim Baskani Fahrettin Altun, Ingiliz haber ajansi Reuters’in Cumhurbaskani Erdogan’in oglu Bilal Erdogan hakkindaki haberine tepki gösterdi. Altun, sosyal medya hesabi üzerinden yaptigi paylasimda, “Dezenformasyona karsi vermis oldugumuz mücadelenin de ne denli önemli oldugunu tüm dünyaya bir kez daha kanitlayan bu yalan haberi servis eden Reuters’i kiniyoruz” dedi.

Cumhurbaskanligi Iletisim Baskanligi'ndan Reuters'a Tepki
Ingiliz haber ajansi Reuters tarafindan hazirlanan, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in oglu Bilal Erdogan’in da adinin geçtigi yolsuzluk iddialarina iliskin habere tepki gösteren Altun, sosyal medya üzerinden yaptigi paylasimda su ifadelere yer verdi:

“Reuters haber ajansinin bugün, özel dosya basligiyla abonelerine servis ettigi ve Cumhurbaskanimizin oglu Bilal Erdogan’a yönelik mesnetsiz iddialarla dolu bir senaryodan mütesekkil sözde haber; gazetecilik tarihi açisindan hem kara bir lekedir hem de 171 yillik bir medya kurulusunun kendini açikça küçük düsürmesinin acinasi bir örnegidir. Temel habercilik kriterlerine asgari düzeyde dahi olsa riayet edilmemis bu dezenformasyon ürününün, içerisinde yer alan su cümlelerle kendisini yalanlamasi ve gerçekle uzaktan yakindan ilgisinin olmadigini adeta itiraf etmesi, gazetecilik derslerinde okutulacak cinstendir: ’Bir kisi tarafindan yetkililere sunulan ve Reuters tarafindan da incelenen sikayete göre sonuçta herhangi bir rüsvet ödenmedi. Aslinda Isveçli sirket Reuters tarafindan görülen sirket yazismalarina göre, geçen yilin sonlarinda projeden aniden vazgeçti. Reuters, Cumhurbaskani Erdogan ve oglu Bilal’in Dignita’nin iddia edilen rüsvet planindan haberdar olup olmadiklarini veya bu plana dahil olup olmadiklarini bagimsiz olarak teyit edemedi.’”

“Bizi yolumuzdan döndüremeyecek beyhude çabalardir”

Altun yaptigi paylasimin devaminda ise ortaya konulan çabalarin beyhude çabalar oldugunu ve bu çabalarin Türkiye’nin ilkesel tutumuna zarar veremeyeceginin vurgusunu yaparak, “Tamamen hayal mahsulü senaryolarla dolu olan, gazeteciligin en temel etik ilkelerini hiçe sayan ve Cumhurbaskanimizin ailesini hedef aldigi apaçik ortada olan bu algi operasyonunun, tam da önümüzdeki günlerde gerçeklesecek NATO liderler zirvesi öncesinde yayimlanmasi da akla ciddi soru isaretleri getirmektedir. Sunu çok net sekilde vurgulamak isteriz ki, Türkiye’ye baski yapmak amaciyla Türkiye karsiti lobi ve kamu otoritelerince yönlendirilen bu operasyonel haber Türkiye’nin ilkesel tutumuna asla zarar veremeyecektir. Bilhassa 28 Mayis Cumhurbaskanligi seçimi sonrasinda yogunlasarak devam eden Cumhurbaskanimiza yönelik bu tip saldirilar, Türk Milletinin iradesine saygisizlik anlami tasidigi gibi, bizi yolumuzdan döndüremeyecek beyhude çabalardir. Dezenformasyona karsi vermis oldugumuz mücadelenin de ne denli önemli oldugunu tüm dünyaya bir kez daha kanitlayan bu yalan haberi servis eden Reuters’i kiniyoruz. Sayin Cumhurbaskanimizin liderliginde milletimizin ve uluslararasi kamuoyunun manipüle edilmesine müsaade etmemek için gece gündüz çalismaya devam edecegiz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA