SANKO Üniversitesi'nde Mezuniyet Heyecani

SANKO Üniversitesi Saglik Bilimleri Fakültesi (SBF) Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümünden 34, Hemsirelik Bölümünden 50, Beslenme ve Diyetetik Bölümünden 41 olmak üzere 125 ögrenci diploma alarak mezuniyet heyecani yasadi.

SANKO Üniversitesi'nde Mezuniyet Heyecani
Mütevelli Heyet Baskani Zeki Konukoglu, Abdulkadir Konukoglu Kültür ve Spor Merkezi’nde düzenlenen törende yaptigi konusmada mezun ögrencilere seslenerek, “Ögrendiklerinizi, bilgi, beceri ve yetkinliklerinizi toplum yararina kullanma zamani geldi” dedi.

Konukoglu Ailesinin kurdugu Sani Konukoglu Vakfi tarafindan sosyal sorumluluk anlayisiyla kurulan SANKO Üniversitesi’nin, gelecegin saglik profesyonellerini yetistirerek Gaziantep’in yani sira, Türkiye’nin saglik standartlarinin yükselmesine katki saglamayi hedef edindigine vurgu yapan Konukoglu, sözlerini söyle sürdürdü:

“Saglik temali üniversite olarak çok degil, on yil önce kurulduk. Bu süreçte, üniversite yöneticileri, akademik ve idari kadromuzun gösterdigi özen, çaba ve özverili çalismalar sayesinde çok önemli basarilara imza atmanin gururunu yasiyoruz. Onursal Baskanim, ailemizin büyügü, agabeyim Abdulkadir Konukoglu basta olmak üzere, desteklerini esirgemeyen SANKO Holding Yönetimine, mütevelli heyet üyelerimize, üniversite yönetimimize, akademik ve idari personel ile ögrencilerimize tesekkür ediyorum.”

Yeni kampüsün projeleri hazirlandi

“Üniversitemizin çagdas bilime deger veren, bireye ve topluma, hizmet odakli, nitelikli nesiller yetistirmesi için elimizden gelen her türlü çabayi simdiye kadar oldugu gibi bundan sonra da azimle sürdürecegiz” diyen Konukoglu, sunlari kaydetti:

“Önceliklerimizden biri üniversitemize kampüs kazandirmaktir, Serince bölgesinde yer seçimi yapildi, projeler hazirlandi. Kampüste ilk olarak erkek ve kiz ögrenci yurtlari, yemekhane, fakülte binasi planlamasi yapildi. Islemlerin tamamlanmasinin ardindan insallah hep birlikte temelini atacagiz. Bunun yani sira saglik temali üniversitemizin, farkli alanlarda da egitim vermesi amaciyla mevcut dört lisans programimiza ek olarak mühendislik, hukuk ve isletme fakülteleri ile meslek yüksek okulu programlari açilmasi için Yüksek Ögretim Kurulu’na yaptigimiz basvuru süreçleri olumlu devam ediyor.”

Konukoglu, “Bugün sizleri ugurluyoruz. Sizler bizden kopmuyor, gittiginiz her yere SANKO Üniversitesi’ni götürüyorsunuz. Basarilarinizla SANKO Ailesini gururlandirarak büyüteceginizde yürekten inaniyorum Yolunuz, bahtiniz açik olsun. Mesleki ve özel hayatinizda hepinize basarilar diliyorum” diyerek sözlerini tamamladi.

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dagli da en temel hedeflerinin, üretken, hizli ve dogru karar alabilen, yenilikçi, toplumun degisen ihtiyaçlarina yanit verebilen, arastirma becerisi kazanmis, bilgisi ve özgüveni ile üstlenecegi sorumluluklari basariyla yerine getirecek, etik degerler çerçevesinde arastirma yaparak, evrensel bilgi üretimine katki saglayan bireyler yetistirmek olduguna dikkat çekti.

“Genç meslektaslarim, egitimlerinizi basariyla tamamladiginiz için sizleri yürekten kutluyorum” diyerek mezunlari kutlayan Prof. Dr. Dagli, söyle devam etti:

“Artik egitim yuvanizda ögrendiginiz bilimin isigini ve sahip oldugunuz vizyonu önce vataniniz ve milletiniz sonra da yapacaginiz bilimsel yayinlarla tüm dünya ile paylasacaginiz zaman geldi. Egitiminiz süresince sizlere ögretilen insanliga hizmet felsefesi ve faydali olmak sorumlulugunu, aklinizdan çikarmayacaginiza eminim. Çalisma hayatiniz boyunca önce zarar verme ilkesini unutmayarak bizlerden aldiginiz etik degerlerden taviz vermeyin. Hastalarinizin sizden daima güler yüz ve sefkat bekledigini unutmayin, alçak gönüllü olun ve onlarin güvenini kazanin. Hepinizi kutluyor, meslek yasaminizda basarilar diliyorum.”

SBF Fakültesi Dekani Prof. Dr. Türkan Pasinlioglu ise altinci dönem mezunlarini vermenin gururunu yasadiklarini söyledi.



Fakültenin üç bölümünün de uygulamalarini basta SANKO Üniversitesi Hastanesi olmak üzere, diger hastane ve kurumlarda yürüttüklerini hatirlatan Prof. Dr. Pasinlioglu, “Uygulamalarimizda bize destek veren uygulama alanlarinin yöneticilerine ve çalisanlarina çok tesekkür ederim” ifadelerini kullandi.

“Yeni yolculugunuz da çok kolay olmayacak” diyen Prof. Dr. Pasinlioglu, ögrencilerini “Inaniyorum ki burada ögrendikleriniz ve tecrübe ettikleriniz size rehberlik edecektir. SANKO’lu olmanin farkini hep hissedeceksiniz. Mezuniyetinizden dolayi her birinizi ayri ayri kutluyorum. Mesleki ve özel hayatinizda basarilar ve mutluluklar diliyorum” diyerek ugurladi.

Konusmalarin tamamlanmasinin ardindan tören, mezun ögrencilere diploma takdimiyle devam etti.

SANKO Üniversitesi Mütevelli Heyet Onursal Baskani Abdulkadir Konukoglu, Mütevelli Heyet Baskani Zeki Konukoglu ve Rektör Prof. Dr. Güner Dagli tarafindan Beslenme ve Diyetetik Bölüm Baskani Prof. Dr. Efsun Karabudak, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Baskani Prof. Dr. Nevin Ergun ve Hemsirelik Bölüm Baskani Prof. Dr. Nimet Ovayolu’na bölüm akredite belgeleri takdim edildi.

2022-2023 akademik yilinda Beslenme ve Diyetetik Bölüm birincisi Özge Biner, ikincisi Hazal Çölçayir, üçüncüsü Beyza Nur Kocaoglan olurken, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm birincisi Fatma Aydemir, ikincisi Abdülkadir Bulut, üçüncüsü ise Tugba Tutan oldu.

Hemsirelik Bölümünde ise Zeynep Köse bölüm birincisi, Ece Güzelsevgi bölüm ikincisi olurken, Medine Acar ise bölüm üçüncüsü olarak egitimini tamamladi.

Bölüm ögrencilerinin belge ve hediyelerini almalarinin ardindan Beslenme ve Diyetetik Bölüm Baskani Prof. Dr. Efsun Karabudak, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Baskani Prof. Dr. Nevin Ergun ve Hemsirelik Bölüm Baskani Prof. Dr. Nimet Ovayolu mezun ögrencilere meslek andini okuttu.

Tören, kep atma ve hatira fotografi çekimiyle son buldu.

Törene SANKO Üniversitesi Mütevelli Heyet Onursal Baskani Abdulkadir Konukoglu, Mütevelli Heyet Baskan Vekili Ali Konukoglu, Rektör Yardimcisi M. Metin Bayram, Üniversite Genel Sekreteri Dr. Yusuf Ziya Yildirim, Tip Fakültesi Dekani Prof. Dr. Salih Murat Akkin, Tip Fakültesi Dekan Yardimcisi ve Lisansüstü Egitim Enstitü Müdürü Prof. Dr. Aysen Bayram, Sani Konukoglu Vakfi Mütevelli Heyet Baskan Vekili Naci Boran ve ögrencilerin aileleri katildi.

Kaynak: İHA