Maltepe'de Göçük Korkusu Açiklamasi Önlemler Yetersiz Kaldi

Maltepe’de yaklasik 2 ay önce göçük yasanan yol üzerinden alinan önlemler yarim kaldi. Göçük yasanan yol, demir korkuluklarla kapatildi. Vatandaslar, konunun defalarca belediyeye bildirilmesine ragmen bir çözüm bulunmadigini belirterek tepki gösterdi.

Maltepe'de Göçük Korkusu Açiklamasi Önlemler Yetersiz Kaldi
Maltepe Idealtepe Mahallesi’nde yaklasik 2 ay önce insaat alaninin yani basinda bulunan yol üzerinde göçük meydana geldi. Göçük yasanan alan, Maltepe Belediyesi tarafindan demir korkuluk ile kapatildi. Aradan geçen 2 aylik süreçte herhangi bir önlem alinmamasi vatandaslarin tepkisine neden oldu. Mahalle sakinleri, çocuklar ve araç sürücüleri için tehlike olusturan alan için tedbir alinmasini istedi. Belediyeye defalarca dilekçe gönderildigini belirten mahalle sakinleri, herhangi bir dönüs alamadiklarini belirterek duruma tepki gösterdi.

“Burasi 2 aydir bu sekilde duruyor”

Mahalle sakini Ferhat Sögüt, "Yaklasik 2 ay önce burada bir göçük yasandi. Bu durumla ilgili müteahhit ve belediye herhangi bir önlem almadi. Burada aksam saatlerinde görüs mesafesi kisaliyor. Belediyenin yapmis oldugu sadece demir korkuluklar var. Onun disinda burada herhangi bir önlem alinmadi. Burasi 2 aydir bu sekilde duruyor. Çocuklar oyun oynadiklari zaman veya sabah disari çiktiklarinda korkudan çocuklarimizi disariya birakamiyoruz. Yetkililerin bununla alakali önlem almasini bekliyoruz. Bu harabeyi buradan kaldirsinlar" dedi.

Kaynak: İHA