Malatya'da 316 Sosyal Konutun Temeli Atildi

Toplu Konut Idaresi Baskanligi (TOKI) tarafindan Malatya’nin Akçadag ilçesine yapilmasi planlanan bin 800 sosyal konut projesinde ilk 316 konutun temeli atildi.

Malatya'da 316 Sosyal Konutun Temeli Atildi
Kahramanmaras depremlerinden etkilenen 11 ilden biri olan Malatya’da, Akçadag ilçesine yapilacak bin 800 sosyal konut için çalismalara baslandi. Toplamda 70 bini konut, 25 bin 300 köy evi olmak üzere 95 bin 300 afet konutunun yapilacagi Malatya’da, TOKI tarafindan insaatlar büyük bir titizlikle sürdürülürken, Akçadag ilçesinde yapilmasi planlanan 316 sosyal konutun da temeli atildi.

Ilçeye bagli Baspinar Mahallesi Dikendede mevkiinde yapimina baslanan konutlarin bir yil içerisinde tamamlanmasi hedeflenirken, bölgeye toplamda bin 800 konutun insa edilecegini aktaran mahalle muhtari Mehmet Torun, emegi geçenlere tesekkür etti.

Konutlarin ilçeye kazandirilmasinda AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi (MKYK) Öznur Çalik’in yogun bir çaba gösterdigini kaydeden bölge sakinlerinden Cahit Zafer Leventoglu ise, “6 Subat depremlerinde Baspinar Mahallemiz büyük zarar görürken, depremden sonra TOKI konutlari için çalismalara baslandi. Buradaki yetkililer konutlarin bir yil içerisinde tamamlanacagini söyledi.

Insallah kisa süre içerisinde tamamlanir ve vatandaslarimiz kalici konutlara yerlestirilir. Allah devletimize milletimize zeval vermesin, devletimiz var olsun” diye konustu
Kaynak: İHA