Kurban Pazar Yerleri Ilaçlaniyor

Kocaeli Büyüksehir Belediyesi 6 ilçede kurulan kurban çadirlarinda periyodik olarak ilaçlama uygulamasi yapiyor.

Kurban Pazar Yerleri Ilaçlaniyor
Kocaeli Büyüksehir Belediyesi, Kurban Bayrami öncesinde kurbanlik satis alanlarinda sivrisinek, karasinek ve kene gibi haserelere karsi ilaçlama uygulamasi gerçeklestiriyor. Bu sayede basta karasinek olmak üzere vektör özelligi tasiyan canlilarin üremesi engellenirken, vatandaslarin kurban alim satim islemlerini de saglikli bir ortamda yapmalari saglaniyor.

Insan ve hayvan sagliginin korunmasi amaçlanan ilaçlama uygulamasi Saglik ve Sosyal Hizmetler Dairesi Baskanligi Veteriner Hizmetleri Sube Müdürlügü’ne bagli ekipler tarafindan yürütülüyor. Bu çerçevede Gebze, Çayirova, Dilovasi, Körfez, Derince ve Basiskele’de konuslandirilan 6 kurban pazarinda 6 ekip 16 kisi ile günlük periyotlarla 460 çadirda düzenli ilaçlama çalismalari yapiyor. Ayrica söz konusu alanlarda olusan atiklarinda bertaraf saglanincaya kadar her yil oldugu gibi bu yil da ayni titizlikle çalismalar sürdürülüyor. Ilaçlama Kurban bayrami sürecinde de devam edecek.

Önceligini insan ve hayvan sagliginin korunmasi olarak belirleyen Büyüksehir, kurban alisverisinin saglikli ortamlarda yapilmasi için çaba sarf ediyor. Pazar yerlerinde gerçeklesen ilaçlama ile karasinek, sivrisinek, hasere, larva ve erginlerine yönelik risklerin önüne geçilmesinin amaçlandigini ifade eden yetkililer, kullanilan ilaçlarin Saglik Bakanliginca onaylanmis oldugunu ve bu uygulamalarla da çevre ve halk sagliginin korunmasinin hedeflendigini belirtti.

Kaynak: İHA