Emekli Deniz Kuvvetleri Komutanindan 'Titan' Açiklamasi

Titanic’in enkazini ziyaret etmek isteyen milyarderleri tasiyan deniz araci Titan’in Atlas Okyanusu’nda kaybolmasi konusunda açiklamalarda bulunan Emekli Albay Önder Küçükbozbas, "Bir denizaltinin batabilmesi için sizdirmazligini kaybetmis olmasi, yangin ya da patlama gibi bir olayin olusmasi gerekir. Benim sahsi fikrim sizdirmazligi ile ilgili bir sorun yasadigini degerlendiriyorum. Batan denizalti 4 bin metre test derinligi ile imal edilmis. Bu nedenle 2 ya da 3 bin metreden daha fazla dibe inmemesi gerekiyordu. Sizdirmazlik kaybetmesi ihtimali bu asamada daha ön plana çikiyor" dedi.

Emekli Deniz Kuvvetleri Komutanindan 'Titan' Açiklamasi
Antalya’nin Alanya ilçesinde turistik hedefli Nemo Primeroo adli denizaltinin kaptani, Deniz Kuvvetlerinde uzun süre görev yapan Emekli Albay Önder Küçükbozbas ve emekli Seyir Astsubayi Alpay Dalgiç, Titan denizaltisinin batma nedenleri hakkinda açiklamalarda bulundu. 19 yil Deniz Kuvvetleri’nde denizalti komutanligi görevlerinde bulundugunu söyleyen Emekli Albay Önder Küçükbozbas, yasanan olayin üzücü olduguna dikkat çekerek söyle konustu: "Bu denizalti kesif arastirma denizaltisi. Bizim Alanya’da su anda kullandigimiz denizalti ise turistik hedefli. Bu denizaltinin maksimum dalis derinligi 100 metre. Batan denizalti ise maksimum 4 bin metreye kadar dalabilir. Bildiginiz gibi Titanic gemisi 3 bin 800 metrelerde batti."

“Maksimum seviyeye dalmak büyük risk”

Denizaltilarin imalat esnasinda yetkili kurumlarca ne kadar derinlige kadar dalabilir diye incelendigine dikkat çeken Küçükbozbas, "Bir denizaltinin batabilmesi için sizdirmazligini kaybetmis olmasi yangin ya da patlama gibi bir olayin olusmasi gerekir. Benim sahsi fikrim sizdirmazligi ile ilgili bir sorun yasadigini degerlendiriyorum. Söyle örnek verebilirim arkamda bulunan denizalti 100 metreye kadar dalabilir. Biz ise bu turistik denizalti oldugu için imalat derinliginin üçte biri olan 30 ile 35 metreye daliyoruz. Batan denizalti ise 4 bin metre test derinligi ile imal edilmis. Bu nedenle 2 ya da 3 bin metreden daha fazla dibe inmemesi gerekiyordu. Sizdirmazlik kaybetmesi ihtimali bu asamada daha ön plana çikiyor" dedi.



"4 bin metreye dalarak büyük risk almislar"

24 yil denizaltilarda seyir astsubayligi görevi yapan Alper Dalgiç ise denizaltilarin maksimum dalis derinliginin yüzde 60’indan daha derine inmemesi gerektigini vurguladi. Dalgiç, "Eger buna uyulmazsa enteresan kazalar olabilir. Titan denizaltisi için maksimum derinlik test asamasinda 4 bin metre olarak belirlenmis. Eger maksimum derinlik 7 ya da 8 bin metre olarak belirlenmis olsaydi 4 bin metreye dalmasinda herhangi bir risk olmazdi. Bu asamada 4 bin metre büyük risk ve her türlü kazaya açik durumda imis denizalti. Bizim Alanya’da turistik hedefli kullandigimiz tekne 100 metre dalis derinligi olmasina ragmen 30 ila 35 metreden asagiya risk olur diye dalmiyoruz. Ayrica dalis esnasinda önde ve arkada birer dalgiç bulunmakta. Her ihtimale karsi yine 2’ser adet dev hava balonlari var. Tehlike aninda altta bulunan agirlik kursunlari da denizaltinin içinden bir kol ile birakilabiliyor. O zaman denizalti otomatik olarak kendiliginden su üzerine çikabilir" seklinde konustu.

Kaynak: İHA