Bigali LGS 1'Incisi Elif Ece Peker Açiklamasi 'Hukuk Okumak Istiyorum'

Liselere Geçis Sistemi’nde (LGS) merkezi sinavda tüm sorulari dogru yanitlayarak 500 tam puan alan ve Türkiye birincisi olan Çanakkale’nin Biga ilçesinde Biga Ortaokulu ögrencisi Elif Ece Peker, “Okulumu ve ailemi gururlandirdigim için çok mutluyum. Hukuk okumak istiyorum” dedi.

Bigali LGS 1'Incisi Elif Ece Peker Açiklamasi 'Hukuk Okumak Istiyorum'
Türkçe ögretmenligi yapan Fikret Peker ve Emel Aka Peker çiftinin kizlari Elif Ece Peker, “Sinavla Ögrenci Alacak Ortaögretim Kurumlarina Iliskin Merkezi Sinav" sonuçlarina göre tüm sorulari dogru yanitlayarak 500 puan alan 562 ögrenci arasina girdi. Biga Ortaokulu ögrencisi Elif Ece Peker, Liselere Geçis Sistemi (LGS)’den 500 tam puan alarak Türkiye birincisi oldu. Elif Ece Peker, yaptigi açiklamada, “Türkiye birincilerinden biriyim. 5. siniftan bu yana okulumuz yikildigi için ikili egitim görüyoruz. Okulumuz hala yapilmadi. Bu yüzden özel okula giden ögrenciler oldu. Okulumu ve ailemi gururlandirdigim için çok mutluyum. Ögretmenlerime, aileme, arkadaslarima beni destekledikleri için tesekkür ediyorum. Eksik oldugum konulari bilen bir ögrenciydim. Hangi derslere çalismam gerektigini çok iyi biliyordum. Onlara çalisirdim. Anne ve babam Türkçe ögretmeni bana hep dil bilgisini çöz diye söylerlerdi ben ise çok fazla onlari çözmedim. Türkçede iyiydim ve dil bilgisini biliyordum. Türkçeye ayiracagim zamani matematige ayirmam gerekiyordu. Sene basinda matematikte sorun yasadim. Matematige çalistim. Soru sayisi önemli degildi benim için. Günde 240 soru çözdüm. Yeni nesil odakliydim eski nesil soru çözmedim. Konu tekrari da yapmadim. Dersi derste dinleyerek ögrenebiliyordum. Sinavda ise sayisal bekledigimden çok daha iyi geçti. Tüm sene boyunca sayisalda korktum. Sinavdan çiktigimda çok mutluydum. Basarili olduguma inaniyorum. Sinavin yüzde 50’si çalismak yüzde 50’si sinav stresi. Stresi yönetemezseniz basaramazsiniz. Okulumuz bizi üniversite tanitim etkinliklerine götürdü. Galatasaray Lisesini istiyorum. Ikinci tercihim Kabatas Lisesi olacak. Hukuk okumak istiyorum" dedi.



Baskan Erdogan, tebrik etti

Biga Belediye Baskani Bülent Erdogan, Liselere Geçis Sistemi’nde (LGS) tüm sorulari dogru cevaplayarak 500 tam puan alan ve Türkiye birincisi olan Biga Ortaokulu ögrencisi Elif Ece Peker’i evinde ziyaret edip, tebrik etti. Sosyal medya hesabindan açiklama yapan Baskan Erdogan, “LGS’de tüm sorulari dogru cevaplayarak Türkiye Birincisi olan ve hepimizi çok gururlandiran Elif Ece’yi evinde kutladim. Yolun bahtin açik olsun kizim” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA