Abdal Musa Elmali Tekke'de Etkinliklerle Anildi

18. Uluslararasi 39. Ulusal Abdal Musa Anma Etkinlikleri, evliyalar ve erenler diyari Elmali’nin Tekke Mahallesi’nde gerçeklestirildi. Türkiye’nin dört bir yanindan Alevi vatandaslarin katilim gösterdigi anma etkinliklerine Antalya Büyüksehir Belediye Baskani Muhittin Böcek de katildi. Baskan Böcek, “Barisa, sevgiye ve hosgörüye duydugu inançla yüzyillar öncesinden bugünlere isik tutan Abdal Musa’yi ve ögretilerini cografyamizda yasatmaya devam edecegiz” dedi.

Abdal Musa Elmali Tekke'de Etkinliklerle Anildi
Antalya Büyüksehir Belediyesi ev sahipliginde Elmali Belediyesi ve Tekke Köyü Abdal Musa Kültürünü Arastirma ve Yasatma Dernegi tarafindan düzenlenen 18. Uluslararasi 39. Ulusal Abdal Musa Sultani Anma Etkinlikleri yogun bir katilimla gerçeklesti. Antalya Büyüksehir Belediye Baskani Muhittin Böcek de etkinliklere katilarak vatandaslarla bir araya geldi.

Abdal Musa Türbesi’ni ziyaret etti

Abdal Musa Türbesi’ni ziyaret eden Baskan Muhittin Böcek, dua etti. Etkinlik için Tekke Mahallesi’ne akin eden vatandaslar Baskan Böcek’e yogun ilgi gösterdi. Baskan Muhittin Böcek, CHP Grup Baskanvekili Ali Mahir Basarir, CHP Antalya milletvekilleri, CHP Il Baskani Nuri Cengiz, Elmali ilçe Kaymakami Faruk Erdem, ilçe belediye baskanlari, Alevi dernek baskanlari ve inanç önderleri ile birlikte anma etkinliklerini izledi. Tekke Mahalle Muhtari Fehmi Durna ve Tekke Köyü Abdal Musa Kültürünü Arastirma ve Yasatma Dernegi Baskani Mehmet Özel hizmetleri ve anma etkinliklerine katkisi için Baskan Muhittin Böcek’e tesekkür etti.

“Önümüzdeki yil da burada olacagiz”

CHP Grup Baskanvekili Ali Mahir Basarir da Abdal Musa gibi bir degeri yasatma gayretinden ve desteklerinden dolayi Baskan Muhittin Böcek’e tesekkür ederek, “Seçimlerin ardindan ilk ziyaretimi buraya yaptim gerçekten bana çok iyi geldiniz. Abdal Musa’yi, Pir Sultan Abdal’i, Haci Bektas-i Veli’yi konusmak kolay degil ama onlar gibi olmak çok kolay. Ülkemizde sevgiyi, barisi, hosgörüyü hep birlikte sizlerle insa edecegiz. Ben buraya ilk kez geliyorum ama çok büyük bir eksiklikmis. Önümüzdeki sene bu topraklarda bu güzel cografyada Muhittin Böcek Baskanimizla bu anma etkinliklerinde yine sizlerle birlikte olacagiz. Hep birlikte Abdal Musa’yi siz canlarimizla birlikte anacagiz” diye konustu.



“Bugünlere isik olmayi sürdürüyor”

Anma etkinliklerinin ikinci gününde etkinliklere katilarak vatandaslara seslenen Baskan Muhittin Böcek, “Erenler, evliyalar diyari kadim ilçemiz Elmali’da Abdal Musa Dergahi’nda olmanin gururu ve onurunu yasiyorum” ifadelerini kullandi. Baskan Böcek, asirlar önce Horasan’dan gelip yasayisiyla, ögütleriyle bütün insanligi hosgörü, sevgi, baris ve kardeslige çagiran Abdal Musa’nin yüzyillar öncesinden bugünlere isik olmayi sürdürdügünü söyledi.

Baskan Böcek, “Abdal Musa ve onun yolundan giden erenler güzellikleri bazen sazlariyla, bazen sözleriyle, bazen ibadetleriyle bazen de davranislariyla bütün insanliga sundular. Bu kültürün bu cografyada ne kadar degerli oldugunu biliyoruz. Bu kültürün özünde insan var, sevgi var, kardeslik var” seklinde konustu.



“Elimizden gelen destegi verecegiz”

Abdal Musa’nin evrensel kültürünü tüm dünyaya anlatmak için bir araya geldiklerini söyleyen Baskan Muhittin Böcek, sözlerini söyle sürdürdü:

“Bizler onlarin sevgisini, hosgörüsünü, dürüstlügünü ilke edindik. Onlarin ögretisiyle bu topraklarda huzuru ve kardesligi yasatmaya devam edecegiz. Halkin, Hakkin ve adaletin yaninda olmayi sürdürecegiz. Abdal Musa ve onun gibi gerçegin ve dogrunun izinden ayrilmadan bu mertebeye erisen abdallarin sözlerini, deyislerini, bilgilerini, davranislarini toplumun her kesimine yaymaya devam edecegiz. Abdal Musa dergahinin ve Tekke köyümüzün ulusal ve uluslararasi alanda taninir hale gelmesi için her zaman oldugu gibi elimizden gelen bütün destegi vermeye devam edecegiz."

Ender Balkir’i dinlediler

Anma etkinlikleri çerçevesinde Alevi Bilesenleri semah ve cem törenleri ile birlikte seyirciler esliginde konserler yapildi. Ilke Türkdogan -Ihsan Güvercin, Ilhan Özdemir ve Fatih Demirhan konserlerine seyirciler semah yaparak eslik etti. Türk Halk Müzigi Sanatçisi Ender Balkir konseri ile ziyaretçiler unutulmaz bir gece geçirerek, sanatçinin eserlerine hep bir agizdan eslik etti.

Abdal Musa Anma etkinlikleri türbe ziyaretleri ve ugurlama programiyla tamamlandi.
Kaynak: İHA