Kütahya'da Canli Hayvan Pazari Açildi

Kütahya Belediyesi Veteriner Isleri Müdürlügünün temizlik, dezenfeksiyon ve kireçleme çalismalarini tamamladigi Canli Hayvan Pazaryeri’nde Kurban Pazari açildi.

Kütahya'da Canli Hayvan Pazari Açildi
Padoklari gezerek esnaflarla bir araya gelen Baskan Vekili Abdullah Damci, Kütahya Belediyesi olarak Kurban Bayrami’ni sorunsuz geçirmek için çalistiklarini ifade ederek, pazara gelen vatandaslara ve esnaflara hayirli alisverisler diledi.

Kütahya Il Müftüsü Hüseyin Demirtas’in ettigi duanin ardindan Baskan Vekili Damci ve il protokolü, esnaflara ve vatandaslara kavurma ikram etti.

29 Haziran Persembe gününe kadar açik olacak Kurban Pazari’nin hayirli olmasini dileyen Belediye Baskan Vekili Abdullah Damci, “Canli Hayvan Pazari bayramin ikinci günü olan 29 Haziran 2023 Persembe gününe kadar faaliyetlerini sürdürecektir. Canli Hayvan Pazarimizda büyükbas hayvanlarimiz için kapali padok sayisi 210 adet, küçükbas hayvanlarimiz için kapali padok sayisi 119 adet, açik padoklar ise 152 adet olup toplam padok sayimiz 481’dir. Ayrica küçükbas ve büyükbas hayvanlar için serbest bölümler bulunmaktadir. Kapasitemiz 10 bin adet küçükbas, bin 500 adet büyükbas hayvan alabilecek durumdadir. Canli Hayvan Pazarimizda bir adet sosyal tesis, bir adet mescit, bir adet kurban denetim ve kontrol merkez bürosu, iki adet kantar ve bir adet idari binamiz bulunmaktadir. Küçükbas padoklar için kuralar çekilmis olup hayvan sahiplerine yerleri teslim edilmistir. Sehir merkezinden Kurban Pazarina gelmek isteyen vatandaslarimiz için pazar süresi boyunca özel halk otobüslerimiz 10 numarali hat istek okullarina kadar, 12 numarali hat ise Parmakören Mahallesi’ne kadar hizmet verecektir” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA