Konteyner Kentteki Çocuklar Bayram Etkinliginde Costu
Yesilyurt Belediyesi tarafindan, Malatya’da deprem sonrasi olusturulan geçici konteyner kentlerde kalan çocuklar için ‘Bayram Geldi Hosgeldi, Çocuklar Neselendi’ etkinligi düzenlendi.

Yaklasan Kurban Bayrami öncesinde kendileri için özel olarak ayarlanan alanda birbirinden renkli aktivitelere katilan çocuklarin yasadiklari mutluluk ve heyecan gözlerden kaçmadi. Geleneksel sokak oyunlarindan olan develeme oyununa da katilip hünerlerini sergileyen çocuklara çesitli hediyeler dagitilirken, Yesilyurt’un ünlü dalbasti kirazi da paketler halinde bütün katilimcilara ikram edildi.
Malatya’da incelemelerde bulunan Ticaret Bakani Prof. Dr. Ömer Bolat’ta beraberinde Vali Hulusi Sahin, AK Parti Milletvekili Bülent Tüfenkci ile birlikte etkinlik alanini ziyaret ederek çocuklarla sohbet etti.
Ticaret Bakani Bolat’i Malatya’da ve Yesilyurt’ta misafir etmekten çok büyük onur duyduklarini söyleyen Yesilyurt Belediye Baskani Mehmet Çinar, yaklasan Kurban Bayrami öncesinde çocuklara moral asilamak amaciyla düzenledikleri ‘Bayram Geldi Hosgeldi, Çocuklar Neselendi’ etkinligine gösterilen ilgiden memnun kaldiklarini ifade etti.
Yasanan deprem felaketinin çocuklar üzerinde kalici izler birakmamasi için sosyal ve kültürel etkinliklere devam ettiklerini dile getiren Baskan Çinar alanda bulunanlara hitaben yaptigi konusmada sunlari söyledi:
“Gelecegimizin umudu sevgili çocuklarimiz bugün sizlerle birlikte olmanin büyük mutlulugunu yasiyoruz. Hepinizi çok seviyoruz ve güzel bir gelecege sahip olmaniz içinde elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Büyük bir deprem felaketi yasadik ancak bu zor günleri birlik, beraberlik ve dayanisma içerisinde insallah atlatacagiz. Karnelerinizi aldiniz bizlerde sizlere hem karne hediyesi vermek hem de yaklasan Kurban Bayrami öncesinde sizleri mutlu etmek için birbirinden renkli ve güzel aktiviteler düzenledik. Sizlerin yüzünüzün gülmesi, gelecege umutla bakmaniz bizim için çok önemlidir. Bugünki etkinliklerimizde bizleri yalniz birakmayan Ticaret Bakanimiz Sayin Ömer Bolat ile Valimize, Milletvekilimize ve gelen tüm misafirlerimize sükranlarimi ve saygilarimi sunuyorum. Etkinliklerimize yogun ilgi gösteren tüm vatandaslarimiza ve özellikle de çocuklarimiza ayri ayri tesekkürlerimi sunuyorum. Simdiden hepinizin Kurban Bayraminizi en içten dileklerimle kutluyorum.”
