Genç Girisimciler Yatirim Rekoru Kiriyor

Sinav puani yerine yeteneklerin burslandirildigi ApplyBAU sistemine basvurular devam ediyor. 2013 yilinda hayata geçirilen Türkiye’nin ilk ve en yeni üniversite kabul ve burs modeli olan ApplyBAU ile ögrenciler sinava tabi tutulmadan, tamamen yetenekleriyle üniversiteye kabul ediliyor. Kabul ve burs alan ögrenciler, gelistirecegi proje ya da girisimleri dogrultusunda destekleniyor.

Genç Girisimciler Yatirim Rekoru Kiriyor
Ögrencinin girisimlerinin ve hayallerinin ödüllendirildigi Bahçesehir Üniversitesi tarafindan hayata geçirilen ApplyBAU sistemi, sektöre senelerdir nitelikli girisimciler kazandirmaya devam ediyor. Türkiye’nin önde gelen girisimlerinin kuruculari olan ApplyBAU ögrencileri, deneyimlerini aday ögrenciler için paylasti.

Türkiye’nin örnek girisimcileri ApplyBAU’dan çikiyor

Bahçesehir Üniversitesi Enerji Sistemleri Mühendisligi bölümünde ApplyBAU tam burslu olarak akademik hayatina devam eden Wastespresso Kurucu Ortagi Cavid Bayramli girisimlerinin hikâyesini söyle anlatti: “Yaz aylarini çalisarak degerlendirmek için bir kafede barista olarak ise basladim. Kisa süre sonra çöpe giden kahve atiklarini fark ettim. Böylece Wastespresso’yu kurmaya karar verdim. Ilk yatirimimiz ile birlikte 2020 Eylül ayinda sirketlestik. Ayni yil Erciyas Holding’den 12.5 milyon TL degerlemeyle yatirim alarak basarili bir yatirim turuna imza attik. Yakin zamanda etki yatirim fonu Founder One’dan 3 milyon dolar degerleme yatirimi aldik. Kahve atiginin dünyaya verdigi zarari önleme konusunda öncü ve yenilikçi bir sirket olmayi hedefliyoruz. Kahve atigi üreten firmalarin mikro atiklarini düzenli olarak yöneterek, sürdürülebilir teknolojik altyapimiz ile kahve atiklarindan biyo plastik üretiyoruz. Dogada çözünebilen tek ve çok kullanimlik ürünler ve bu ürünler için gerekli olan hammaddeyi kahve atiklarindan elde ediyoruz. Ayni zamanda mikro atik yönetimi ve karbon salinimi hesaplama & raporlama hizmetleri de yürütüyoruz. Bu zamana kadar 500.000+ kg kahve atigini dönüstürerek, 308.985.000 kgCO2e karbon emisyonunun önüne geçmeyi basardik.”

“Girisimciligi bir kariyer yolu olarak seçtiyseniz ApplyBAU bunun anahtari”

Girisimci ögrencilerin mutlaka ApplyBAU’ya basvurmasini söyleyen Bayramli, aday ögrencilere sunlari önerdi: “Eger kendi yolunuzu çizmek ve girisimciligi bir kariyer yolu olarak görmek istiyorsaniz Bahçesehir Üniversitesi sundugu olanaklardan birisi olan ApplyBAU bunun anahtari. Bahçesehir Üniversitesi benim girisimcilige sarilmami ve kirilma noktami olusturan yerdir. BAU olmasa Wastespresso kurulmus olmazdi. Bundan sonraki en büyük iki hedefimizden biri yurt disinda Wastespresso’yu görmek digeri ise Wastespresso’nun tüketiciye daha çok ulasabilecegi fiziksel magazalarimizi açmak. Yeni yatirim turumuz ile birlikte bunlari hayata geçirmek için daha çok hizlanacagiz.”

“Türkiye pazarinda ‘en iyi kullanici deneyimi’ sirketi seçildik”

ApplyBAU sistemi ile Bahçesehir Üniversitesi Yeni Medya Bölümünden tam burslu olarak mezun olan Baran Bedir ise girisiminin hikâyesini su sözlerle anlatti: ‘’Kullanici deneyimi ve ürün gelistirme tutkumu farkli markalara yönelik sunmak istedigime karar verdim ve Blurple Studio’yu kurdum. Blurple Studio stratejik dijital deneyim stüdyosu olarak markalar ve ürünler için dogru dijital deneyimler tasarliyor. Kullanici ve pazari analiz ederek deneyime dokunan süreçlerin baslatilmasinda, iyilestirilmesinde ve sürdürülmesinde aktif rol aliyor. Müsteri arastirmalari ve içgörü analizleri, müsteri deneyimi ve marka stratejisi gelistirme, ürün tasarimi (UX&UI) ve stratejik içerik gelistirme (UX Writing) konularinda uluslararasi deneyime sahip bir ekiple çalisiyorum. Bu sayede 2022 yilinda ABD merkezli müsteri degerlendirmelerini esas alan bagimsiz ajans pazaryeri Clutch tarafindan Türkiye pazarinda en iyi kullanici deneyimi sirketi, en iyi pazar arastirmasi sirketi ve en iyi tasarim sirketi seçildik.”

“ApplyBAU programi olmasaydi bu deneyimi yasamamis olacaktim”

Aday ögrenciler için ApplyBAU’lu olmanin avantajlarina da deginen Bedir: “Bahçesehir Üniversitesi’nin ögrencilere inanan, onlari projeleri ve hayalleriyle degerlendiren ApplyBAU programi olmasaydi belki su an Istanbul’a gelmemis, bu kadar deneyimi yasamamis, kisilere ve kurumlara bu kadar deger katamamis olacaktim. Çok sevdigim bir söz vardir; kapiyi çalin, size açilacaktir, arayin bulacaksiniz. Iste ApplyBAU kapiyi çaldiginizda size o kapiyi açan sistemdir. Iki yil gibi kisa bir sürede organik olarak yayilan önerilerle büyüyen stüdyomuza yeni degerli ekip arkadaslarimizi katmak, kullanicisina deger veren kurumlara yol arkadasligi etmek ve onlara rehberlik etmek istiyoruz. Kullanici deneyimini gelistirmek isteyen ulusal markalardan ve hepimizin bildigi global markalardan stüdyomuzla çalisma teklifleri aliyoruz. En büyük hedefimiz deger katabilecegimiz ve birçok insani etkileyen ürünlere deneyim gelistirmek. Bu yolda kaliteli hizmet sunarak çalismaya devam edecegiz” diyerek sözlerini tamamladi.

Girisimci ögrencilere tam destek

Baslangicindan bu yana binlerce adaya burs saglayan sistemde ögrenciler, sinava tabi tutulmadan, kisisel özellikleri, gelistirmek istedikleri projeleri, hayalleri, girisimleri ya da sosyal sorumluluk adina yapmis oldugu faaliyetler dogrultusunda burs kazanacak. Burs basvurulari bu sene de https://applybau.com/ adresinden gerçeklesecek.
Kaynak: İHA