Selçuklu'da Kurban Satis Ve Kesim Yerleri Hazir

Konya’nin merkez Selçuklu Ilçe Belediyesi ilçe sakinlerinin kurban ibadetini rahatlikla yerine getirebilmeleri için tahsis ettigi kurban kesim ve satis yerlerini belirledi.

Selçuklu'da Kurban Satis Ve Kesim Yerleri Hazir
Kurban kesimi için 18 nokta belirlenirken; Selçuklu Belediyesi Kurban Satis Alaninda da satislar gerçeklestirilecek. Selçuklu Belediyesi yaklasan Kurban Bayrami dolayisiyla kurbanliklarin temiz ve hijyenik sartlarda kesim isleminin gerçeklestirilebilmesi için gerekli önlemleri aldi. Bu çerçevesinde 18 noktada kurban kesim yeri belirlendi. Kurban satislari için de her yil oldugu gibi Selçuklu Belediyesinin Büyükkayacik Mahallesi Aliye Izzet Begoviç Caddesi üzerinde kurulan kurban satis yeri faaliyet gösteriyor.

Zabita ve saglik ekipleri gerekli önlemleri aldi

Selçuklu Belediyesi tarafindan ilçeye kazandirilan kurban pazarinda bayram öncesi ragbet artmaya basladi.

70 büyükbas; 240 küçükbas ile 310 padokta satis imkani saglanirken, bin 500 araçlik otoparkin yer aldigi modern pazar, alici ve saticilar için hazir hale getirildi.

Selçuklu Belediyesi, kurban satis alaninin alim ve satim yapacak tüm vatandaslarin ihtiyacina cevap verecek donanima sahip olmasi için tüm düzenlemeleri yapti. Tuvaletler, mescit alanlari, hatta kurban saticilari için sicak sulu dus alanlari olusturuldu. Bayram namazini kilmak için büyük bir mescit alaninin da yer aldigi alanda 24 saat güvenlik kamera sistemi ve aksam aydinlatmasi bulunuyor. Pazar alanina veteriner kontrolünde hayvan alimi gerçeklestirilirken zabita ekipleri pazardaki düzenin korunmasi için çalisiyor. Ayrica 6 veteriner hekim de 3 vardiya halinde 24 saat boyunca kurban satis yerlerinde kurbanlik alacak vatandaslara bayramin birinci gününe kadar hizmet verecek. Selçuklu Belediyesi kurban satis alani Büyükkayacik Mahallesinde Kayacik Korulugu yaninda bulunuyor. Hem Ankara yolu üzerinden hem de Istanbul Yolu üzerinden Aliya Izzetbegoviç caddesinde bulunan satis alanina ulasim saglanabiliyor.

Kurban kesim yerleri bayrama hazir

Bayram öncesi hazir hale getirilen kurban kesimi yapilabilecek yerler su sekilde belirlendi; Selahaddin Eyyubi Mahallesi Kutbilcihan Caddesi Yelda Cami Civari Binevler Semt Pazari, Sancak Mahallesi Sule Sokak Zeki Altindag Saglik Ocagi yani Kocakonut Semt Pazari, Aksemsettin Mahallesi Horasanli Sokak Aksemsettin Semt Pazari, Aydinlik Evler Mahallesi Akköprü Sokak Aydinlik Evler Semt Pazari, Bosna Hersek Mahallesi Mesaj Caddesi Bosna Hersek Semt Pazari 1, Bosna Hersek Mahallesi Yemeni Sokak Bosna Hersek Semt Pazari 2, Seyh Samil Mahallesi Tatlipinar Caddesi Binkonut Semt Pazari, Dumlupinar Mahallesi Lalle Caddesi Agiz ve Dis Sagligi Yari Dumlupinar Semt Pazari Hocacihan Mahallesi Saray Caddesi Hocacihan Semt Pazari, Isiklar Mahallesi Çevreyolu Caddesi Fatih Sultan Mehmet Semt Pazari, Kosova Mahallesi Sükrü Efendi Sokak Kosova Semt Pazari, Sakarya Mahallesi Vezirhan Caddesi Sakarya Semt Pazari, Nisantas Mahallesi Rauf Denktas Caddesi Seyit Çavus Semt Pazari, Mehmet Akif Mahallesi Hadimi Caddesi Özalkent Semt Pazari, Kiliçarslan Mahallesi Tasliyol Sokak Kiliçarslan Semt Pazari, Yazir Mahallesi Turhanlar Sokak Yazir Semt Pazari, Selahattin Eyyubi Mahallesi Ahmet Yesevi Caddesi Besyüz Evler Semt Pazari, Parsana Mahallesi Tekinbas Sokak Semsiefendi Sokak Parsana Semt Pazari, Selçuklu Belediyesi Kurban Pazari Büyükkayacik Mahallesi Aliya Izzet Begovic Caddesi Atis Poligani Yani.

Kurban satislari ise Selçuklu Belediyesi Kurban Pazari Büyükkayacik Mahallesi Aliya Izzet Begovic Caddesi adresinde gerçeklestiriliyor.
Kaynak: İHA