Yürüyerek Gittigi Özel Hastaneden Felçli Çikti

Izmir’de yasayan 65 yasindaki kadin, el ve ayak uyusmasi sikayetiyle gittigi Çigli’deki özel bir hastanede geçirdigi operasyonlarin ardindan yataga mahkum oldu. Hastanedeki doktorun yanlis tedavisi sonucu yaklasik bir senedir yürüyemedigi iddiasiyla hastane ve doktor hakkinda suç duyurusunda bulunan kadin, yeniden ayaga kalkmak istedigini söyledi.

Yürüyerek Gittigi Özel Hastaneden Felçli Çikti
Yaklasik 15 sene önce Almanya’dan emekli olarak Izmir’in Karabaglar ilçesine yerlesen Ismet Bayraktar (65), geçtigimiz yil el ve ayak uyusmasi sikayetiyle, Çigli’de bulunan Izmir Ekol Hastanesine gitti. Burada Beyin ve Sinir Cerrahi Op. Dr. G.G.’ye muayene olan Bayraktar, belinde bir sorun oldugunu ögrendi ve doktorun tavsiyesiyle biçak altina yatti. Geçirdigi operasyonun ardindan uyusma sikayetleri süren Ismet Bayraktar, yeniden hastaneye gidip ameliyat oldu. Bu ameliyatta yemek borusu delinen ve yedigi gidalar yarasindan sizan Bayraktar, geçirdigi son operasyonun ardindan yürüyemez hale geldi ve son bir senedir felçli olarak yasamini sürdürdügünü söyledi.

Geçirdigi yanlis operasyonlar sonucu felçli kaldigini öne süren Bayraktar ailesi, Avukat Nur Tavli araciligiyla savciliga giderek, hastane ve doktor hakkinda suç duyurusunda bulundu.

"Yeniden ayaga kalkmak istiyorum"

Geçirdigi operasyonlardan birinde yemek borusunun delindigini, baska bir operasyon sonrasinda da yürüyemez hale geldigini söyleyen Ismet Bayraktar, son bir senedir yürüyemedigini ve artik ayaga kalkmak istedigini söyledi.

Bayraktar, "El ve ayaklarimda güç kaybi hissetmis ve Çigli ilçesinde bulunan Ekol Hastanesine gitmistim. Orada doktor beni muayene etti ve sorunun bel kaynakli oldugunu söyleyerek ameliyata karar verdi. Belimden ameliyat olduktan bir süre sonra dikislerimi de aldirdim ancak el ve ayaklarimdaki uyusma geçmedi. Daha sonra beni hastaneden yeniden çagirip boynumda bir sikinti oldugunu ve buradan da bir ameliyat gerektigini söylediler. Bu ameliyati olduktan sonra yedigim yemekler pansuman yapilan yerden akmaya basladi.

Megerse benim yemek borumu delmisler. Daha sonra boynumun arka kismindan ameliyat yapacaklarini söylediler, yaptilar ve ben o ameliyattan sonra yürüyemedim. Yaklasik bir senedir yürüyemiyorum. Yeniden ayaga kalkmak istiyorum" dedi.



"Geçen sene Mayis’ta yürüyecegini söylediler, bu Mayis geçti yürüyemedi"

Esinin ameliyattan sonra yürüyemez hale geldigini ve bir senedir sikintiyi çektiklerini söyleyen Ismet Bayraktar’in esi Irfan Bayraktar (69) ise, "Biz esimle her gün 7-8 kilometre yürüyüs yapardik. Esim bana el ve ayaklarinda güç kaybi ve uyusma oldugunu söylediginde tedavi için bir yer arastirmasi yaptik ve Çigli Ekol Hastanesine gitmeye karar verdik. Oraya muayene için gittigimiz Beyin Sinir Cerrahi, belden yapacagi küçük bir ameliyatla bu sorunu giderebilecegini söyledi.

Ameliyati olduk ama esimin sikayetleri geçmedi. Sonra bir daha gittigimizde bize ’Takmayin kafaniza’ diyerek esimin beyninde sivi oldugunu söyledi ve bir ameliyat daha yapacagini söyledi.

Ayni hastanede bir nöroloji profesörüne gittik, o bize esimin sorunlarini söyledi.

Profesörün söylediklerini o cerraha ilettigimizde ise profesöre hitaben ’O ne anlar. Ben ayda 100 tane ameliyat yapiyorum, benim üstüme kimse yoktur’ dedi.

Yaptigi boyun ameliyatindan sonra taktiklari parça yüzünden esimin yemek borusu delinmis ve ne yediyse yarasindan sizmaya basladi.

En son yaptiklari ameliyattan sonra esim yürüyemez hale gelince de her gittigimizde bir problemin olmadigini söylediler. Esime geçen sene Mayis’ta yürüyecegini söylediler; bu Mayis geçti hala yürüyemedi" diye konustu.



"Kendi basina tuvalete bile çikamiyor"

Ilerleyen yasina ragmen esinin tüm ihtiyaçlarina yardimci olmak zorunda kaldigini söyleyen Irfan Bayraktar, "Baska bir hastanenin doktoruna gittigimizde bize , boyun ameliyatinda takilan parçanin omuriligi zedeledigini söyledi.

Bir de bana esimi ölümden kurtardiklarini söylediler. Sonra esime nedense kemoterapi vermeye basladilar. Kemoterapi yüzünden de esimin saçlari o süreçte tamamen döküldü. Esim ameliyattan çikip yogun bakimda el ve ayaklarini hissetmedigini söyleyince durumu ne oldugunu sordum. Doktor bana yine bir sorun olmadigini söyledi ve ’En fazla beni verin mahkemeye, sikayet edin’ dedi.

Yine bekledik ancak sorun düzelmeyince 3 ay sonra biz bu durumu CIMER’e sikayet ettik ve avukat araciligiyla suç duyurusunda bulunduk. Sonra yine muayene için gittigimizde kendisini sikayet ettigimiz için bize tavir yapti. Bu doktordan sikayetçi olanlara baktigimda ayni durumdan muzdarib 7-8 kisinin daha oldugunu ögrendik. Benim esim bir senedir koltugun üzerinde duruyor. Ben 69 yasindayim, her seyiyle ben ilgilenmek zorunda kaliyorum. Kendi basina tuvalete bile çikamiyor esim" açiklamasinda bulundu.
Kaynak: İHA