'Trabzon Dirençlilik Deklarasyonu' Imzalandi

Birlesmis Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Dogu ve Bati Asya Bölge Teskilati (UCLG MEWA) Dirençlilik Forumu ve Yönetim Kurulu Toplantisi çerçevesinde ’Trabzon Dirençlilik Deklarasyonu’ imzalandi. ’Dirençli MEWA’ vizyonuyla bir araya gelen kent liderleri tarafindan kabul edilen deklarasyona ilk imzayi Trabzon Büyüksehir Belediye Baskani Murat Zorluoglu atti.

'Trabzon Dirençlilik Deklarasyonu' Imzalandi
Trabzon Büyüksehir Belediyesi ev sahipliginde toplanan Birlesmis Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Dogu ve Bati Asya Bölge Teskilati Dirençlilik Forumu ve Yönetim Kurulu Toplantisi yogun ilgi görürken, toplanti çerçevesinde Trabzon Dirençlilik Deklarasyonu imzalandi. Küresel gündemler, afet yönetimi, afet risk yönetisimi, sosyal dirençlilik, kolektif faaliyetler, kültürel mirasin korunmasi, politika olusturma ve veri toplama dâhil kent dirençliligini tüm yönleriyle ele alan Trabzon Dirençlilik Deklarasyonu, UCLG-MEWA Yönetim Kurulu’nda ’Dirençli MEWA’ vizyonuyla bir araya gelen kent liderleri tarafindan kabul edildi.

"Ayni hedefe yönelik çalismaliyiz"

Imza töreninde konusan Trabzon Büyüksehir Belediye Baskani Murat Zorluoglu, "UCLG-MEWA Yönetim Kurulu’nda, Dirençli MEWA vizyonuyla bir araya gelen kent liderleri olarak önemli gündem maddelerimizden biri de Trabzon Dirençlilik Deklarasyonu’nu kabul etmek oldu. Bu deklarasyon, afet riskini azaltma, acil müdahale ve toparlanma planlarini içeren genis bir afet dirençliligi stratejisine olan ihtiyaci vurguluyor. Ayrica, degisen sartlara uyum saglayabilen, kanita dayali ve dirençli kentler insa etmenin önemine de isik tutuyor. Bu önemli adimi atmamizin yani sira, Trabzon Dirençlilik Deklarasyonu’nun etkisini daha da genisletmek için bütün kent liderlerini de bu inisiyatifin bir parçasi olmaya davet ediyorum. Hepimizin ayni hedefe yönelik çalismasi, kentlerimizin dirençliligini artirabilir ve toplumlarimiz için çok daha güvenli bir gelecek saglayabilir" dedi.

"Trabzon Dirençlilik Deklarasyonu’nun kabul edilmesiyle, örnek olacak dirençli kentler insa edilebilecek ve gelecek nesillerimize daha sürdürülebilir bir miras birakmis olacagiz" diyen Baskan Zorluoglu, "Deklarasyon metni üzerinde özveri ile çalisan UCLG-MEWA ekibine de tesekkürlerimizi sunuyor, Trabzon Dirençlilik Deklarasyonu’nun asil amacina ulasmasini temenni ediyorum. Ayrica UCLG Dünya Teskilati ve Birlesmis Milletler Afet Riski Azaltilma Kurulusuna deklarasyon hazirlama sürecinde gösterdikleri desteklerden dolayi da tesekkür ediyorum" ifadelerini kullandi.

"Trabzon ismini tasimasi onur verici"

Ulusal ve uluslararasi alanda geçerli bir deklarasyona hep beraber imza attiklarini dile getiren Baskan Zorluoglu, "Sehrimizin ismini tasimasi hasebiyle de bizim için ayrica çok kiymetli ve onur verici bir deklarasyon oldu. Insallah bu politika belgesini belediyelerimizde, mahalli idareler birliklerimizde gündeme getirerek, sehirlerin dirençliliklerin artirilmasi noktasinda inisiyatif almalari ve gerekli planlamalari yapmalarini da kolaylastirmis olacagiz. Bu düsüncelerle deklarasyonun hem sehirlerimiz hem ülkelerimiz ve kurulusumuz UCLG-MEWA için hayirli olmasini temenni ediyorum" seklinde konustu.

Trabzon Büyüksehir Belediye Baskani Murat Zorluoglu’nun açiklamalarinin ardindan toplantiya katilan kent liderleri tarafindan Trabzon Dirençlilik Deklarasyonu imzalandi. Deklarasyona ilk imzayi Baskan Zorluoglu atti.
Kaynak: İHA