Sisli'de Taksi Denetimi Açiklamasi Ruhsati Olmadigi Tespit Edilen Bir Taksi Trafikten Men Edildi

Sisli’de sivil trafik polisleri tarafindan ticari taksilere yönelik denetim yapildi. Yapilan denetimde belediye ruhsati bulunmadigi tespit edilen bir araç trafikten men edilirken, emniyet kemeri takmayan sürücülere ceza yazildi.

Sisli'de Taksi Denetimi Açiklamasi Ruhsati Olmadigi Tespit Edilen Bir Taksi Trafikten Men Edildi
Istanbul Trafik Denetleme Sube Müdürlügüne bagli Sivil Trafik Ekipler Amirligi polisleri ve belediyenin toplu ulasim denetleme ekiplerince, kurallara uymayan, belgeleri eksik olan ticari taksicilere yönelik Sisli Halaskargazi Caddesi üzerinde denetim gerçeklestirdi. Sivil trafik polisleri, denetimde sürücülerin ehliyetlerini, ruhsat ve çalisma belgelerini kontrol etti. Gerçeklestirilen kontrolde durdurulan Ercan Ayan kontrolündeki taksinin belgeleri inceledikten sonra belediye ruhsatinin bulunmadigini tespit etti. Ruhsati olmayan taksi trafikten men edilirken, 4 bin 64 TL para cezasi yazildi. Denetimde soförlerin emniyet kemerleri de denetlenirken, emniyet kemeri takmadigi tespit edilen soförlere ceza yagdi.

Emniyet kemeri takmadigi için 436 TL para cezasi yiyen Mustafa Yücel, “Emniyet kemerini takmadim. Haklisiniz, takmaliydim am iste bir hata yaptim. Müsterilerimi yeni Nisantasi’ndan aldim, Istinye Park’a götürüyorum. Yapacak bir sey yok. 436 TL para cezasi yedim” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA