Rusya Açiklamasi 'Ukrayna, Herson'u Kirim'a Baglayan Karayolu Köprüsünü Vurdu'

Rusya tarafindan Herson’a atanan Vali Vladimir Saldo, Ukrayna ordusunun Kirim’i Herson bölgesine baglayan karayolu köprüsünü vurdugunu duyurdu.

Rusya Açiklamasi 'Ukrayna, Herson'u Kirim'a Baglayan Karayolu Köprüsünü Vurdu'
Rusya-Ukrayna savasi sürüyor. Rusya’nin ilhak ettigi Herson bölgesine atadigi Vali Vladimir Saldo sosyal medya hesabindan yaptigi paylasimda, Ukrayna ordusunun Kirim’i Herson’a baglayan Chonhar karayolu köprüsünü füzelerle vurdugunu belirtti.

Köprüde hasar meydana geldigini aktaran Saldo, can kaybi olmadigini ifade etti.

Saldo, Ukrayna’nin saldirida ilk belirlemelere göre Ingiltere’nin gönderdigi Storm Shadow füzelerini kullanmis olabilecegini kaydetti.

Saldo, “Kievli teröristler, Herson sakinlerini sindirmek ve halk arasinda panik olusturmak istiyor, ancak basaramayacaklar. Köprüyü nasil hizli bir sekilde tamir edecegimizi biliyoruz. Kisa sürede köprüden araç geçisi yeniden saglanacak. Düsmanin her hareketine bir cevabimiz var. Herson bölgesi ile Kirim arasindaki bir baglanti noktasi çalismaya devam ediyor. Araç trafigi için geçici olarak alternatif bir rota düzenlendi" ifadelerini kullandi.

Rusya’nin "Kirim kapisi" olarak adlandirdigi karayolu köprüsü, Kirim’dan güneydeki cephe hattina giden en kisa yol olarak biliniyor.

Rusya, Kirim’i ise 2014’te ilhak etmisti.
Kaynak: İHA