Lavanta Bahçesi Fotografçilarin Ve Yerli Turistlerin Ugrak Noktasi Oldu

Sakarya’nin Adapazari ilçesinde 5 bin metrekarelik alan üzerine kurulan lavanta bahçesi, fotografçilarin ve yerli turistlerin ugrak noktasi oldu.

Lavanta Bahçesi Fotografçilarin Ve Yerli Turistlerin Ugrak Noktasi Oldu
Lavanta, üretimiyle ekonomiye katki sagladigi kadar sundugu essiz manzarasiyla da turizmi canlandirarak, fotograf tutkunlari ile yerli turistler tarafindan yogun ilgi görüyor. Dogal bir fotograf stüdyosu haline gelen lavanta tarlasi her gün onlarca ziyaretçisine görsel sölen sunuyor. Bu çerçevede, Burak Görgülü isimli vatandas, Adapazari ilçesi Karadavut Mahallesi’nde kendisine ait olan tarlanin 5 bin metrekarelik alanina diktigi 2 bin 850 lavanta fidesiyle hem ekonomiye katki saglamayi hem de turizmi canlandirmayi hedefliyor.

Lavanta bahçesine ilginin her yil arttigini söyleyen Burak Görgülü, "Lavantalarimiz bu sene de çok sükür çiçeklendiler, lavanta sezonumuz basladi.

Bu sene bizim üçüncü sezonumuz oluyor. Bu sene ilgi, bir önceki senelere göre biraz daha artarak devam ediyor. Komsu sehirlerimizden, Istanbul’dan, Kocaeli’den, Düzce’den, Zonguldak’tan gelen ziyaretçilerimiz yine her zamanki gibi oluyor. Bu sene bunlara ek olarak deprem bölgesinden gelip sehrimizde su an ikamet eden, esinin, dostunun yaninda kalan depremzede vatandaslarimiz da geliyor. Burada en azindan onlara yasadiklari acilari bir nebze unutturabiliyorsak biz bunun için çok mutlu oluyoruz. Ilimizde bulunan huzurevlerinde kalan vatandaslarimizi da agirliyoruz" dedi.

Kaynak: İHA