Kuruyemisçi Esnafindan Fistik Satisi Için Akilci Çözüm

Eskisehir’de bir kuruyemisçi esnafi Kurban Bayrami hazirliklari için temin ettigi fistiklari akilci bir çözüm yoluyla satisa sundu.

Kuruyemisçi Esnafindan Fistik Satisi Için Akilci Çözüm
Kurban Bayrami’na yaklasik 15 gün kalirken sofralarin vazgeçilmezi olan fistiklar kuruyemisçilerin tezgâhlarindaki yerini almaya basladi.

Eskisehir’de bir kuruyemisçi esnafinin fistigi satis için kullandigi yöntem görenleri gülümsetirken takdir topladi. Kuruyemis dükkâninin önünde duran fistik posetlerinin üzerindeki beyaz kartona “Sayin müsterimiz. Ramazan Bayrami’nda bizden fistik aldiysaniz bu fistik aldiginiz fistigin aynisidir. Dünyaca ünlü Anamur fistigidir. Afiyet olsun” yazisi yazildi. Ilgi çeken yaziyi yazan kuruyemis esnafi Erdogan Saylak, Ramazan Bayrami’nda satilan fistiklarin vatandaslar tarafindan begenildigini söyledi.



"Biz de müsterilerimizin istegini kirmadik"

Kurban Bayrami’nda da ayni fistigi satmaya karar verdiklerini ifade eden Saylak, müsterilerin israrli sorulari ve istegi üzerine çareyi kartona bilgilendirici yazi yazmakta bulduklarini belirtti.

Müsterilerin istegini geri çevirmemek için kartona yazi yazmayi akil ettiklerini anlatan Saylak, “Ramazan Bayrami’nda müsterilerimize sundugumuz fistigimizdan memnun kalan vatandaslar bir daha ayni fistigi istedi. Biz de müsterilerimizin istegini kirmadik. Onlarin isteklerini geri çevirmedik. Esnaf oldugumuz için müsterilerimize vermis oldugumuz söz sebebi ile böyle bir yazi yazmayi kararlastirdik. Beyin jimnastigi yaparak ilginç bir yazi düsündük ve ortaya bu kartondaki ifadeler çikti. Fistigin da begenilmesi üzerine dikkat çekici bir yazi yazmak istedik. Dükkânin önünden gelip geçen vatandaslarin da ilgisini çekiyor. Önümüzdeki Kurban Bayrami için de satilmak üzere paketler halinde ayni fistiktan tedarik ederek satisa sunacagiz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA