Kurban Kesecekler Egitimden Geçti

Kurban kesecek vatandaslar için Düzce Halk Egitim merkezi, kesim elemani kursu açti. Yogun ile gören kursta kurban kesmeye niyetli olan kasap adaylari is güvenliginden kurban eti dagitimina kadar birçok bilgiler aldi.

Kurban Kesecekler Egitimden Geçti
Kurban Bayrami’nda kurbanliklarini kasaplara birakmadan kendileri kesmek isteyen vatandaslar, kurban kesim elemani kursunu doldurdu. Yogun ilgi gören kursa katilan kasap adaylarina kurban kesimi ile ilgili çesitli bilgiler aktarildi. Is güvenligi uzmani, veteriner hekim ve imamdan kurban kesimi, kurban kesimi sirasina yasanabilecek kazalar ve önlemleri, kurban keserken dikkat edilecek hususlar, kurban etinin dagitimi gibi konularda 1 hafta boyuna egitim verildi.

Halk Egitim Merkezi Müdürü Hüseyin Can; “Bizim kursumuz kurban kesim elemani kursu. Bu kursa 37 kursiyerimiz katiliyor. Kurban bayrami yaklastigi için talep üzerine biz bu kursu açtik. Bu kursumuz 3 bin 800 ün üzerinde kursumuzdan sadece birisi. Kurban kesimi sirasina 3 önemli husus var. Bunlardan birincisi is güvenligi. Bu her seyden önemlisi insan sagligi. Ikinci önemli konu kurbanin tekniklerine göre kesilmesi. Üçüncü konu ise kurban bir ibadet oldugu için dini boyutu. Dini vecibeler boyutunda kurbanin kesilmesi. Kursiyerlerimiz 20 saatlik bir kurs görüyorlar. Bu kursumuz 5 günde bitecek ve belgelerini alacaklar” dedi.

Kurs sonunda kursun bitirmeye hak kazanan kursiyerler, kurban kesim elemani sertifikalarini alarak kendi kurbanlarini kesebilecekler.
Kaynak: İHA