Kurban Bayrami Öncesi Biçakçilar Yogun Mesai Harciyor

Kurban Bayrami’na sayili günler kala Yozgat’ta biçakçilarda hareketlilik yasaniyor. Kurbana aci çektirmemek için kimi vatandas yeni biçak almayi kimi de biçaklarini biletmeyi tercih ediyor.

Kurban Bayrami Öncesi Biçakçilar Yogun Mesai Harciyor
Yozgat’ta her yil oldugu gibi bu yil da Kurban Bayrami öncesi biçak bileme ustalari, vatandasin talebini karsilamak için yogun mesai harciyor. Kentte bazi vatandaslar, kurban kesimi için yeni biçak almayi tercih ederken bazilari da eski biçaklarini biletmeyi tercih ediyor. Biçak bileme ustalari, kurban kesimi, deri yüzümü ve et dogramak için vatandaslarin getirdigi biçaklari bileme makinesiyle keskinlestiriliyor.

Biçak bilme isleminde biçagin yanmamasi ve iyi egelenmesi gerekiyor. Vatandaslar da hayvanlarin kesim esnasindan eziyet çekmemesi ve kesim sonrasi etlerin rahat bir sekilde dogranmasi için isi, ehil ustalara birakiyor. Kentte, biçak 15, nacak ve balta ise 25 liradan bileniyor.

Kurban Bayrami öncesi isleri artan Yozgatli biçak ustalari, dogru biçak kullanimina dikkat çekti. Yillardir biçakçilikla ugrasan Abdullah Nurdogdu, iki haftadir yogun bir sekilde çalistiklarini söyleyerek, “Son hafta yogunlugumuz daha da artarak devam edecek. Vatandaslari biçak biletme isini son güne birakmamasi bizim için de onlar için de iyi olur. Biçak bilerken biçagin suyunu kaçirmamaya yani biçagi yakmamaya dikkat ediyoruz. Bizim dede meslegimiz. Vatandaslara da tavsiyemiz her önüne gelene biçaklarini biletip yaktirmasinlar, isi ehil ustalara yaptirsinlar. Biçagin keskin olmasi ve hayvana da eziyet çektirmemesi gerekiyor. Biçak bilemeyi 15 liradan, satir ve nacaklari ise 25 liradan yapiyoruz” dedi.

Biçaklarini biletmek için gelen vatandaslardan Kemal Kaya ise “Hayvan eziyet çekmesin ve kolay kesilsin diye biçaklarimi biletiyorum. Her sene isi ustasina getirip biçaklarimizi, satirlarimizi biletiyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA