Kayip Denizaltidaki 5 Kisi Hayatini Kaybetti

Atlantik Okyanusu’nda kaybolan denizalti sirketi OceanGate, denizaltida bulunan 5 kisinin öldügünü açikladi.

Kayip Denizaltidaki 5 Kisi Hayatini Kaybetti
Titanik enkazina dalis yaptigi sirada geçtigimiz pazar günü Atlantik Okyanusu’nda kaybolan küçük denizaltiyi arama-kurtarma çalismalari sürüyor. Atlantik Okyanusu’nda kaybolan “Titan” adli denizaltinin sirketi OceanGate Expeditions tarafindan yapilan açiklamada, denizaltida bulunan 5 kisinin öldügü ifade edildi. Açiklamada hayatini kaybedenlerin ailelerine bassagligi dileginde bulunularak, “Bu insanlar, farkli bir macera ruhuna sahip ve dünya okyanuslarini kesfetme konusunda derin bir tutkuyu paylasan gerçek kasiflerdi” denildi.

ABD Sahil Güvenligi tarafindan yapilan açiklamada da denizaltidaki 5 kisinin öldügü dogrulanirken arama- kurtarma çalismalari kapsaminda kesfedilen enkaz alaninda denizaltinin feci bir sekilde patlamis olabilme ihtimali üzerine çalisildigi belirtildi.

Denizaltida 5 kisi vardi

Kaybolan denizaltida 58 yasindaki Ingiliz milyarder ve kasif Hamish Harding, 77 yasindaki Fransiz kasif Paul-Henry Nargeolet, OceanGate Expeditions’in CEO’su ve kurucusu Stockton Rush, 48 yasindaki Pakistan dogumlu Ingiliz isadami Shahzada Dawood ve 19 yasindaki oglu Suleman’in oldugu açiklanmisti.
Kaynak: İHA