ERÜ'ye Cihaz Bagislandi

Kayseri Rotary Kulübü, ‘Global Grant Projesi’ çerçevesinde Erciyes Üniversitesi Tip Fakültesi’ne ultrason cihazi bagisladi.

ERÜ'ye Cihaz Bagislandi
Kayseri Rotary Kulübü tarafindan Erciyes Üniversitesi Tip Fakültesi’nde kullanilmak üzere ultrason cihazi bagislandi. Meme kanserinin teshisinde büyük rol oynayacak cihazi bagislayan Kayseri Rotary Kulübü Baskani Ülkü Aktas’a Erciyes Üniversitesi Tip Fakültesi Dekani Prof. Dr. Cemal Alper Kemaloglu tarafindan plaket takdim edildi. Burada bir konusma yapan Erciyes Üniversitesi Tip Fakültesi Dekani Prof. Dr. Cemal Alper Kemaloglu, bagista bulunan Kayseri Rotary Kulübüne tesekkür ederek, “Üniversitemizin yüzde 70-80’ni hayirseverler tarafindan kurulmus. Neredeyse her binanin üzerinde bir hayirseverin adi var. Bizim tip fakültemizde de her binanin üzerinde bir hayirseverin adi yazar. Bizim hastanemizde birçok hayirseverin adi odalara, ünitelere ve cihazlara verilmistir. Bu da halkin üniversiteyi ve hastaneyi sahiplendigini gösteriyor. Bu bizi çok mutlu ediyor. Rotary Kulübü pandemi döneminde de hastanemize bir cihaz daha bagislamisti. Simdi de bir ultrason cihaziyla geldiler. Ben Rotary Kulübü’ne çok tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.

Erciyes Üniversitesi Tip Fakültesi Hastanesi Bashekim Yardimcisi Serap Dogan da, “Bu bagis hastanemiz adina çok degerli. Meme kanseri kadinlarda en çok görülen kanser türü ve hastanemize yaklasik yillik 400 kadar tani almis meme kanseri hastamiz basvurmakta. Tani ve tedavisi yapilmis 3 bin kadar takipte oldugumuz hasta var. Bu anlamda oldukça yogun çalisan bir merkeziz. Ayrica Kayseri disindan da hasta kabul eden önemli bir merkezi konumundayiz. Bu anlamda yapilan bagisin anlamina ulasacagini düsünüyoruz. Ben Rotary Kulüp Ailesi’ne çok tesekkür ediyorum” seklinde konustu.

Kayseri Rotary Kulübü Baskani Ülkü Aktas ise, Erciyes Üniversitesi’nden ellerini çekmeyeceklerini dile getirerek, “Yaklasik 6 aylik bir süreçte bu projeyi hayata geçirmeyi planladik. Rotary Kulübü’nün hedefi kendinden önce topluma hizmet etmektir. Cihazimizin bedeli yaklasik 55 bin dolar. Bunun tamami yurt disindaki sponsorlarimiz ile kulübümüz arasinda paylasilarak karsilanmistir. Insallah sizlerin hizmetinde çok daha iyi islere yarayacagini düsünüyoruz. Insallah üniversitemizi ve hastanemizin üzerinden elimizi çekmeyecegiz. Daha büyük projelere imza atmayi düsünüyoruz” dedi.

Kaynak: İHA