Çalinan Römorku Bulana Verilecek Para Ödülü, 50 Bin Liraya Yükseldi

Kastamonu’nun Tasköprü ilçesinde yaklasik 2 ay önce çalinan ve piyasa degeri 300 bin lira olan römorkunu bulana ya da getirene 20 bin lira para ödülü verecegini açiklayan çiftçiye, Istanbul’da ikamet eden is adamindan destek geldi. Is adami, 30 bin lira da kendisinin verecegini duyurdu.

Çalinan Römorku Bulana Verilecek Para Ödülü, 50 Bin Liraya Yükseldi
Olay, Kastamonu’nun Tasköprü ilçesine bagli Ethem Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, çiftçilikle ugrasan Turan Hünalp, Mayis ayinda kendisi için römork yaptirdi. Yaptigi römork, Hünalp’in kurulugundan hirsiz ya da hirsizlar tarafindan çalindi. Yaklasik 1,5 aydir römorkunu her yerde arayan Turan Hünalp, 300 bin TL degerinde olan römorkunu bulana ya da getirene 20 bin TL ödül verecegini duyurdu.

Konunun haber olmasinin ardindan Istanbul’da ikamet eden Tasköprülü is adami ayni zamanda Turan Günalp’in dayisi olan Satilmis Güven, römorku bulana ya da getirene kendisinin de 30 bin lira verecegini söyledi.



Istanbul’da ikamet eden is adami Satilmis Güven, römorkun sahibi Turan Hünalp ile birlikte toplam para ödülünün 50 bin liraya çikartildigini belirterek, “Su anda yaz mevsimi geldi ve hasat basladi.

Yakin bir zamanda sarimsaklar ve pancarlarda hasat edilecek. Bu yüzden çiftçiye römork gerekiyor. Eger römorku bulana ya da getirene toplamda 50 bin lira para ödülü verecegiz” dedi.

Öte yandan, polis ekipleri, kuruluktan çalinan römorkun bulunabilmesi için çalismalarini sürdürüyor.
Kaynak: İHA