Büyüksehir'den Koramaz Vadisi'nin Dogal Güzelligini Koruyacak Karar

Kayseri Büyüksehir Belediyesi Ulasim Koordinasyon Merkezi, UNESCO Dünya Mirasi Geçici Listesi’nde yer alan doga harikasi Koramaz Vadisi’nin korunmasi amaciyla vadiyi araç trafigine kapatan bir karar aldi.

Büyüksehir'den Koramaz Vadisi'nin Dogal Güzelligini Koruyacak Karar
Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç’in büyük önem verdigi ve gayretleri ile dogudan batiya dogru kivrilan, 12 kilometre uzunlugundaki UNESCO Dünya Mirasi Geçici Listesi’nde yer alan essiz doga harikasi Koramaz Vadisi, yerli ve yabanci ziyaretçilerin akinina ugramaya devam ediyor.

Tarihi mirasa ve dogal güzelliklere sahip çikan Büyüksehir Belediyesi, UKOME’nin 08.06.2023 tarihli ve 2023/06-46 sayili karari ile vadiyi araç trafigine kapatti. Vadiyi gezmeye gelen ziyaretçiler ve mahalle sakinlerinin talepleri üzerine toplanan UKOME kurulunun almis oldugu karar, uygulamaya konuldu.

Karara göre, mahalle sakinleri evlerine ve bahçelerine araçlari ile rahatlikla ulasabilecekler. Ayrica gezmeye gelen ziyaretçiler ise araçlarini belirli bir yere birakarak vadiyi bastan sona gezebilecekler.

Bu uygulama ile vadinin dogal güzelliklerinin korunmasi hedeflenirken, doga yürüyüsü yapanlar da daha huzur dolu bir yürüyüsü imkânina sahip oldu.
Kaynak: İHA