Baskan Yazici, Kirikhan'daki Konteyner Kentleri Ziyaret Etti

Tuzla Belediyesi, Kahramanmaras merkezli meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremlerin yasandigi ilk andan itibaren Hatay’in Kirikhan ilçesinde yaralari sarma çalismalarina ve temel belediyecilik hizmetlerine araliksiz devam ediyor. Tuzla Belediyesi tarafindan kurulan 3 ayri konteyner kentte 250 aile yasiyor. Tuzla Belediye Baskani Dr. Sadi Yazici ve esi Gönül Elleri Çarsisi Gönüllüsü Dr. Fatma Yazici da yaklasan Kurban Bayrami öncesinde konteyner kentleri ziyaret ederek depremzede aileler ve çocuklar ile bayramlasti. Baskan Yazici, Kirikhan’da artan sicak nedeniyle her konteynere de klima takilmasi konusunda talimat verdi.

Baskan Yazici, Kirikhan'daki Konteyner Kentleri Ziyaret Etti
Tuzla Belediyesi, Kahramanmaras merkezli meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremlerin yasandigi ilk andan itibaren Hatay’in Kirikhan ilçesinde yaralari sarma çalismalarina ve temel belediyecilik hizmetlerine araliksiz devam ediyor. Tuzla Belediyesi tarafindan kurulan 3 ayri konteyner kentte 250 aile yasiyor. Konteyner kentlerde kurulan çok maksatli çadirlara Tuzla Belediyesi Asevi’nde 3 ögün sicak yemek servisi yapiliyor. Çocuklara yönelik etkinlikler araliksiz devam ediyor. Tuzla Belediye Baskani Dr. Sadi Yazici ve esi Gönül Elleri Çarsisi Gönüllüsü Dr. Fatma Yazici da yaklasan Kurban Bayrami öncesinde konteyner kentleri ziyaret ederek depremzede aileler ve çocuklar ile bayramlasti. Baskan Yazici, Kirikhan’da artan sicak nedeniyle her konteynere klima takilmasi konusunda çalisma yapacaklarini ifade etti.

Baskan Yazici ayrica akülü tekerlekli sandalyeye ihtiyaç duyan bir depremzedeye akülü tekerlekli sandalye hediye etti.

“Tuzla Belediyesi olarak çalismalarimizi ilk günden itibaren sürdürüyoruz”

Konteyner kentte açiklamalarda bulunan Tuzla Belediye Baskani Dr. Sadi Yazici,” 6 Subat sabahi saat 04.17’den itibaren buradayiz. Arama ve kurtarma çalismalari dahil tüm yardim çalismalarinda, çadir kentler ve konteyner kentlerin kurulmasi dahil tüm çalismalarda burada yer aldik. Sunu gördük aslinda depremler yeryüzünden hiçbir zaman eksilmedi. Bundan sonra da eksilmeyecek. Depremlerle beraber mühim olan bununla mücadele etmektir. Bunun bir gerçek oldugunu bilip ona göre hareket etmemiz lazim. Asrin depreminde, her birimiz 150 bin insanimiz ile birlikte yaralandik, 51 bin canimizi kaybettik. Allah bir daha depremleri bize yasatmasin. Biz burada bir seyi gördük, hep beraber o günden itibaren teyakkuzdayiz” dedi.



“Dostluk, kardeslik ve arkadaslik zor günlerde belli olur”

Baskan Yazici, “Dostluk, kardeslik ve arkadaslik zor günlerde belli olur. Dolayisiyla ülke ve millet olarak bu zor günlerde dostlugu ve kardesligi gördük. Aslinda medeniyetimizin bu gerçegini gördük. Biz dostluk, kardeslik ve arkadaslik medeniyeti oldugumuzun 85 milyon olarak altini çizdik. 13 milyon kardesimizin yardimina kostuk. Vatandaslarimiz ellerinden gelen bütün imkanlarla seferber oldular. Her ne kadar degerlerimize ve medeniyetimizi aykiri davranan ifadeler ve eylemler olsa da biz bir dayanisma medeniyeti oldugumuzu ortaya koyduk. Kardeslik sadece insanlar arasinda olmaz, sehirler arasinda da olur. Ilk günden itibaren bozulan sehirlerin alt yapisinin gelistirilmesi, kalici konutlari yapmak için devletimizin hemen aksiyona geçmesi, ilk günden itibaren köy evleri ve belli kalici konutlarin temellerinin atilmasi ile birlikte biz de Kirikhan ile kardes olduk. Istanbul’daki Tuzla ile Kirikhan’in kardesligini ilan ettik ve buradaki tüm belediye baskani arkadaslarimiz ile çalismalarimizi sürdürüyoruz. Kalici konutlar bitene kadar da sürdürecegiz” dedi.

Tuzla Belediye Baskani Dr. Sadi Yazici,” Depremler ve afetler bir realitedir. Bu süreçlerde, asla ve asla yalniz kalmayacagimizi bilmemiz çok kiymetlidir. Bu açidan devletimiz ve medeniyetimiz ile gurur duyduk. Bu kadar kisa sürede böylesine büyük bir afetin yaralarini sararak, bölgeyi kalici konutlar ile normal yasama dönmeye yakinlastiran bir çalismanin yapilmasi nedeniyle hakikaten onur ve gurur duydugumuzu ifade ediyorum. Sayin Cumhurbaskanimizin, bakanlarimizin buradaki araziden hiç ayrilmamalari ve buradaki tüm belediyelerin, tüm kamu kurumlarinin is birligi ile beraber deprem sonrasinda yapilabilecek afet koordinasyonunu saglamalari olaganüstü bir çalismaydi. Bu sadece devletin gücü ve imkanlari ile alakali bir durum degil, ciddi bir lider ve ekibinin birlikte hareket etmesi ile olusabilecek bir çalisma. Dünyada böylesi bir afet sonrasinda bu kadar hizli aksiyon alabilen bir durum görmedim” dedi.

Kaynak: İHA