Baskan Elbi, 'Karabiga Turizm Cenneti Olacak'

Çanakkale’nin Biga ilçesine bagli Karabiga beldesinin Belediye Baskani Ahmet Elbi basin mensuplari ile bir araya geldi.

Baskan Elbi, 'Karabiga Turizm Cenneti Olacak'
Karabiga Belediye Baskani Ahmet Elbi gazetecilerle bir araya gelerek, açiklamalarda bulundu.

2019 yerel seçimlerinde Belediye Baskani seçildikten sonra ilk islerinin alt yapi sorunlarini çözmek oldugunu ifade eden Baskan Elbi, "Sik sik kesilen su sikintilarini çözmek için Iller Bankasina su-kap projesi sunduk. Yüzde 50 hibe ile projemizin yatirimi 60 milyon lirayi buldu. 80 kilometre uzunlugunda su borulari dösenerek kanalizasyon, yagmur suyu hatlari asbestli borulardan kurtulmus oldu. Yeni bir su deposu yapiyoruz. Su depomuz, yeni pompa ve borularla dösenmis olacak. Su anda alt yapida yüzde 50’yi geçtik. Biten yerlerde de üst yapiya geçtik. Çarsi merkezinde kilit tas döseme basladi.

Vatandaslarimizi özellikle yazin toz, kisin çamurdan bir an önce kurtarmak istiyoruz. Vatandaslarimizdan biraz daha sabir rica ediyoruz. Dogalgaz çalismalarimiz alt yapi ile birlikte yürüyor. Su anda Karabiga’nin yüzde 85’inde dogalgaz kullaniliyor. 4 sokakta dogalgaz tasimali olarak devam ediyor. Temmuz ayinin 25’inde tamamlanacak.Bu projeler büyük projeler 382 milyon lira Karabiga’nin altina yatirim yaptik. Karabiga-Biga arasi eski yolumuz dar bir yoldu devletimizin destegi ile yolumuz genisledi. Sicak asfalt projemizi tamamlamak için Milletvekillerimiz ile görüstük. Bu yaz sicak asfalt atilacak. Karabiga’miz da 1957 yilinda yapilmis okulumuz yenilendi. 16 sinifli 600 ögrenci kapasiteli ilk ve ortaokul kazandirdik" dedi.

’10 bin tonluk gemiler yanasabilecek’

Beldenin büyük ihtiyaci olan liman projesinin yatirim asamasinda oldugunu belirten Baskan Elbi, "Deprem felaketi olmasaydi ihalesi yapilacakti. Takipçisiyiz. Bandirma artik yetersiz kaldigi için Karabiga limani önemli. Su anda limanimiza 3 bin tonluk gemiler yanasabiliyor. Bölgemizden gelen taleplerle projemiz tamamlandiginda 10 bin tonluk gemiler yanasabilecek. Yat limani projemiz tamamlandiginda balikçi barinagi, satis mezat yerleri olacak. Karabiga’miza ayrica hareket kazandiracak. Sahillerimiz yetersizdi. Mavi bayrakli plajimiz vardi. Yeni bir proje yaptik palmiye sahilini kazandirdik. Bölgemizde sadece Çanakkale’de olan akua parki Karabigamiza kazandirma çalismalarimiz sürüyor. Önümüzdeki yaz sezonunda kazandiracagiz. Balikçi lokantalarinizin ve plajlarimizin içinde oldugu 40 dönümlük millet bahçesi çalismamiz var. Karabiga’nin sögütlü yali koyunu Orman Isletme Müdürlügünden kiralama yapilarak dinlenme ve bungalov evlerini hayata geçirme projemizin ihale asamasindayiz. Karabigamiz agir sanayi degil, turizmin cenneti olacak. Insanlarimizin yaz kis kalabilecekleri bir yer olacak. Yapilacak isimiz çok" seklinde konustu.

Baskan Elbi ayrica her yil düzenlenen deniz festivaline tüm vatandaslari davet etti.
Kaynak: İHA