Baskan Demirgil, 'Kurban Bayrami, Esnafimiza Can Suyu Olacak'

Sivas Esnaf ve Sanatkârlar Odalari Birligi Baskani Hakan Demirgil, Kurban Bayrami’na sayili günler kala vatandaslari uyardi. Demirgil, hijyenik olmayan yerlerde et çekilmemesi gerektigini söyledi.

Baskan Demirgil, 'Kurban Bayrami, Esnafimiza Can Suyu Olacak'
Kurban Bayrami’na sayili günler kala çarsi pazarda hareketlilikler basladi.

Bayram alisverisi yapan vatandaslara uyari Sivas Esnaf ve Sanatkârlar Odalari Birligi (SESOB) Baskani Hakan Demirgil’den geldi.

Vatandaslarin yapacaklari harcamalarla birlikte tüm sektörlerde hareketlenme olacagini belirten SESOB Baskani Hakan Demirgil, “Kurban Bayrami yaklasiyor. Her meslekte faaliyet gösteren esnaf ve sanatkârlarimiz bayram için tüm hazirliklarini yaparak müsterilerini beklemeye basladi.

Bir taraftan kurbanliklar alinmaya devam ederken, diger taraftan da bayram için alisverisler yapilarak ihtiyaçlar gideriliyor. Bayram alisverisleri elbette piyasada bir hareketlenme meydana getirecektir” dedi.

“Hijyenik olmayan yerlerde et çektirmeyin”

Baskan Demirgil, kurban etlerinin merdiven alti kasaplarda çekilmemesi gerektigine dikkat çekerek sunlari söyledi:

“Hijyenik olmayan yerlerde ‘Et Çekilir’ yazilari asildigini görüyoruz. Odamiza kayitli esnaflarimiz islerini hijyenik sartlarda yapiyor. Saglikli et yemek için etleri esnaflarimizda çektirilmesi gerektigini söylüyoruz. Et çekiminde vergisini ödeyen, istihdam saglayan, temizlik kurallarina uyan kasap esnafinin tercih edilmesini talep ediyoruz.”

Sivas Esnaf ve Sanatkârlar Odalari Birligi Baskani Hakan Demirgil, merdiven alti olarak bilinen ve usulsüz bir sekilde et çekimi yapan vatandaslara izin verilmedigini, bu konuda Sivas Belediyesi Zabita Müdürlügüne, Il Tarim ve Orman Müdürlügüne gerekli girisimlerde de bulunduklarini hatirlatarak, vatandaslari duyarli olmaya davet etti.

“Biçak bileme fiyati 15 TL”

Sivas Esnaf ve Sanatkârlar Odalari Birligi Baskani Hakan Demirgil, kalitesiz ve ucuz biçaklarin tercih edilmemesi gerektigini ifade ederek, kurban keserken mutlaka kaliteli biçak kullanilmasini, biçaklari biletirken biçakçi esnafini tercih etmelerini söyledi.



Sivas’in kaliteli biçaklariyla da adindan söz ettirdigini vurgulayan SESOB Baskani Demirgil, “Biçak imalati yapan esnaflarimizda bir hareketlenme oldu. Esnaflarimiz, vatandaslarin kurban kesiminde kaliteli biçaklarla kurban kesimini saglamak için zor sartlar altinda çalismaktadir. Vatandaslarimizin kurban kesiminde ve parçalamasinda sikinti yasamamalari için kalitesiz ve Çin mali biçak ile satirlardan uzak durmalidir. Bu biçaklar kurban kesimi sirasinda hayvanlara eziyet edebilir ve kazalara neden olabilir. O yüzden biçak alirken kaliteli ve güvenilir olmasina dikkat edelim. Alacagimiz ve kurbana hazirlik yapacagimiz biçaklari da biçak imalati yapan, vergisini ödeyen esnaflarimizdan temin edelim” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA