Almanya'da Türk Gencinden Matematik Ve Fizik Olimpiyatlarinda Derece

Almanya’nin Erlangen kentinde yasayan ve Erlangen’de Albert-Schweitzer-Gymnasium 10’uncu sinifta okuyan 15 yasindaki Efe Berk Gökkus, Matematik ve Fizik olimpiyatlarinda basarili dereceler almasi nedeniyle Nürnberg-Erlangen Friedrich-Alexandar Üniversitesi’nin fizik bölümüne kabul edildi.

Almanya'da Türk Gencinden Matematik Ve Fizik Olimpiyatlarinda Derece
Almanya’da Türk genci basarilariyla ses getirdi. Ülkenin Erlangen kentinde yasayan Efe Berk Gökkus, üniversiteye girmek için lise egitiminin ardindan üniversiteye giris sinavina girilmesi gerekirken, matematik ve Fizik olimpiyatlarindaki basarisi nedeniyle Nürnberg-Erlangen Friedrich-Alexandar Üniversitesi fizik bölümüne kabul edildi.

En basarili bes ögrenciden biri

Efe Berk Gökkus, 2 senedir üstün yetenekli ögrencilerin yer aldigi Orta Frankonya Özel Egitim programinda tek Türk ögrenci olarak Almanya tarafindan verilen özel bir egitim aliyor. Ayrica Bavyera eyaleti tarafindan Matematik dalinda bu yilin 10’uncu siniflar arasindaki en basarili bes ögrenciden biri olarak basari ödülüne hak kazandi. Gökkus ödülünü, 14 temmuzda Nürnberg’de alacak.

Almanya’nin Kiel sehrinde düzenlenen ve Bavyera Eyaletinden sadece 6 ögrencinin, Almanya genelinde ise 50 ögrencinin katildigi Almanya Fizik olimpiyatlari takimi seçmelerinde 32’inci olan Efe, üniversitedeki ilk yari yil egitimini de 1.0 not ile bitirip yaz tatilinde fizik egitimine devam etme hakki kazandi.

"Deneysel Fizik dersini üstün basariyla tamamlamistir”

Lisedeki 2’inci yilinda üniversiteye kabul edilen baska bir ögrencinin olmamasi nedeniyle ögretmenleri tarafindan tebrik edilen ve özel izinle üniversiteye gitmeyi basaran Efe Berk, amacim fizik ve matematik alaninda basarilara imza atan bir fizik profesörü olmak” dedi.

Gökkus’a üniversiteye kabul edilmesine yönelik basari belgesini Nürnberg-Erlangen Friedrich-Alexander Üniversitesinden Prof. Dr. Andreas Hirch verdi.

Efe Berk Gökkus’un aldigi belgede “Erlangen Albert-Schweitzer-Gymnasium 10. sinif ögrencilerinden Efe Berk Gökkus, Friedrich-Alexander-Universitesi Fizik Bölümü 2022/23 egitim yilinin ilk yarisinda "Deneysel Fizik" dersini üstün basariyla tamamlamistir. Bu belge, bitirme sinavinda aldigi sonuç olarak ilerideki üniversite egitiminde geçerli sayilacaktir” yazisi yer aldi.

“Tek Türk genci olmasi bizleri gururlandiriyor”

Efe Berk Gökkus’un bilgisayar mühendisi olan annesi Çiler Gökkus ve babasi Serdar Gökkus yaptigi açiklamada, “Bizler için dünyadaki en önemli varliklarimiz çocuklarimizdir. Bizler ebeveynler olarak çocuklarimizin gelecegini düsünürsek ve çocuklarimizi iyi bir meslek sahibi olarak görmek istiyorsak onlarla yakindan ilgilenmeliyiz. Çocuklarimizin yerinin okul ve bilim yerleri oldugunu aklimizdan çikarmamaliyiz. Efe oglumuzun Almanya genelinde birçok seminer ve konferansa katilmasi ayni zamanda okul orkestrasinda gitar çalan tek Türk genci olmasi bizleri gururlandiriyor” dedi.

Kaynak: İHA