Akbank, Türkiye Açik Kaynak Platformu Platinum Üyesi Oldu

Yeni nesil bankacilik vizyonuyla önemli çalismalari hayata geçiren Akbank, Türkiye Açik Kaynak Platformu ile Platinum Üyelik Sözlesmesi imzaladi. Bu kapsamda banka, platformun kurdugu 42 Okullari ile ekosistemin gelismesi için gerçeklestirilen çalismalara destek saglayacak.

Akbank, Türkiye Açik Kaynak Platformu Platinum Üyesi Oldu


Akbank, Türkiye Açik Kaynak Platformu’nun Platinum Üyesi oldu. Anlasma kapsaminda, teknoloji ve inovasyon alanindaki güçlü deneyimiyle bankla, platformun kurdugu 42 Okullari’nin çalismalarina destekçi olacak.

Bankanin köklü deneyimini gençlerin ve Türkiye’nin hizmetine sunmak üzere bu prestijli is birligine imza attiklarini belirten Akbank Teknoloji Is Birimi Genel Müdür Yardimcisi Gökhan Gökçay, “Türkiye Açik Kaynak Platformu destegiyle ilerleyen 42 Okullari ile yaptigimiz is birligi çerçevesinde ülkemizin teknoloji sektöründeki insan kaynaginin gelisimine ve istihdamina katkida bulunmaktan büyük heyecan ve gurur duyuyoruz. En yenilikçi mühendislik pratiklerini dogru teknolojilerle birlestirmek üzere yola çiktigimiz Akbank Teknoloji vizyonumuz dogrultusunda, 42 Okullari ile is birligimizin bizlerin ve ögrencilerin gelisimine karsilikli katki sunacagina yürekten inaniyorum. Bu is birligi kapsaminda, 42 Okullari’nda egitim alan arkadaslarimiza yönelik hazirladigimiz özel egitim programlari, teknik alanda tecrübeli isimlerle bir araya getiren deneyim bulusmalari ve uygulamali proje çalismalari ile onlarin teknik gelisimlerini desteklemeyi hedefliyoruz” dedi.



Konu hakkinda degerlendirmede bulunan Akbank Insan ve Kültür Genel Müdür Yardimcisi Pinar Anapa, “Sadece bankaciligin gelecegi ile kalmiyor, Türkiye’nin ve gençlerin gelisimine hizmet etmeye devam ediyoruz. Gençlerin bizler için en önemli yatirim oldugunu biliyor, onlarin hem bankamiza hem de topluma kazandirilmasini önceliklerimiz haline getiriyoruz. Simdi teknoloji ve inovasyon alanindaki güçlü deneyimimizi Açik Kaynak Platformuna Platinum Üye olarak aktarmaya basladik. Türkiye’de yenilikçi teknoloji egitimlerinin sunulmasi amaciyla kurulan 42 Okullari’na deneyimlerimizi aktarirken her ay Akbank Teknoloji ekiplerimizin destegi ile belirlenen konularda egitimler düzenleyecegiz. Platforma özel yapilacak Cobol egitimi ile programi tamamlayan katilimcilara bankamizda istihdam destegi saglayacagiz. Yazilim ekosisteminin ve gençlerin bu alandaki gelisimini desteklemeye banka olarak devam edecegiz” seklinde konustu.



Türkiye Açik Kaynak Platformu Direktörü Sertaç Yerlikaya, “Sanayi ve Teknoloji Bakanligi’nin Bilisim Vadisi yürütücülügünde Ecole 42 is birliginde kurdugu 42 Istanbul ve 42 Kocaeli okullari, gençlere yazilimci olmalari için essiz firsatlar sunmaktadir. 18 yasini doldurmak disinda basvuru için ön sarti olmayan, firsat esitligi ilkelerini kapsayici bir modelle benimsemis okullar, tüm dünyada 27 ülkede 47 kampüste 18 bini askin ögrenciye ücretsiz egitim imkani saglamaktadir. Birbirinden ögrenme, oyunlastirilmis proje bazli görevleri üstlenme ile ögrenme sorumlulugunun tamamen ögrencide oldugu 42 modeli, gençleri, dayanikliliklarinin sürekli test edildigi bir ortamda rekabetçi, uluslararasi projelere hazir birer yazilimci olarak yetistirmektedir. Banka ile yürüttügümüz genç ve dinamik projeler ile 42 yazilimci adaylarimiza finans dünyasini anlama ve çözüm üretme becerileri kazandirarak is dünyasina hazirlamayi hedeflemekteyiz” dedi.



Bankadan gençleri ve gelecegi odagina alan yeni girisim

Yapilan açiklamaya göre banka, dijital bankacilik alanindaki öncü çalismalariyla birlikte uzun yillardir gençlerin ve yeni yeteneklerin gelisimi için sorumluluk aliyor. Türkiye’de açik kaynak yazilim ekosistemi olusturularak yazilimci sayisinin artirilmasi ve ihraç edilebilir yazilim ürünlerinin gelistirilmesi amaciyla kurulan Türkiye Açik Kaynak Platformu’nun destekçisi olarak bu çalismalarini güçlendiriyor. Yapilan anlasma ile birlikte banka, ilk olarak Türkiye Açik Kaynak Platformu’nun basarili girisimi 42 Okullari’ni desteklemek üzere çalismalara basladi.

Fransa merkezli prestijli kodlama okulu Ecole 42 çatisi altinda, Türkiye’de yenilikçi teknoloji egitimleri sunulmasi amaciyla kurulan 42 Okullari, Bilisim Vadisi Gebze ve Vadi Istanbul Maslak’ta gençleri gelecege hazirliyor.

Teknoloji alaninda yeni yeteneklerin olusmasi kadar yeni nesil bir ögrenme metodunun da kazandirilmasi açisindan önem tasiyan bu projeye Akbank’in Teknoloji ile Insan ve Kültür is birimleri liderliginde deneyim aktarilacak. Ayni zamanda gençlerin egitim ve kariyer yasamlari için güçlü bir destek sunulacak.

Bu kapsamda banka, proje bazli çalisma ve is gelistirme gibi mesleki egitimlerin yani sira, CV hazirlama ve etkili mülakat teknikleri gibi kariyer odakli egitimlerle ögrencilerin yaninda yer alacak. Deneyim paylasim seanslari, periyodik kampüs ziyaretleri gibi yakin bir iletisimin saglanacagi bu yeni süreçte banka, Akbank Gençlik Akademisi çatisi altinda sundugu egitim ve etkinliklerle öglencilerin gelisimlerine destek sunarken, staj ve is imkanlari gibi özel kariyer firsatlari saglayacak.

Banka, Türkiye Açik Kaynak Platformu’nun Platinum üyesi olarak farkli inisiyatiflerle de yazilim ekosisteminin gelisiminde rol ve sorumluluk almaya devam edecek.
Kaynak: İHA