Adresleri Hanimlar Konagi Oluyor

Haliliye Belediye tarafindan kadinlar için hizmete sunulan Hanimlar Konagi, Osmangazi Mahalle sakinlerinin adresi oldu. Buradaki kurslarla hem meslek ögrenen hem de spor yapma imkani bulan kadinlar, zamanlarini çesitli hobiler edinerek degerlendiriyor.

Adresleri Hanimlar Konagi Oluyor
Belediye Baskani Mehmet Canpolat’in talimatlariyla kadinlara yönelik pozitif çalismalar sunan Kültür ve Sosyal Isler Müdürlügü, faaliyetlerini araliksiz sürdürüyor. Kadinlara yönelik kurslarla hem meslek ögrenmeleri hem de aile ekonomisine katki sunmalari hedeflenirken, ilçeye ikincisi kazandirilan Hanimlar Konagi yogun ilgi görüyor. Osmangazi Mahalle sakinlerinin hizmetine sunulan Hanimlar Konagi ile bölgedeki kadinlara vakit geçirebilecekleri bir ortam sunuluyor. Merkezde sunulan dikis-nakis atölyesi, ahsap boyama atölyesi ve trikotaj kurslarindan usta ögreticiler esliginde egitim alan kursiyerler, el emeklerini sergiliyor. Aldiklari egitimlerle hem meslek ögrenen hem de kullanilmayan ürünlerini burada degerlendiren kadinlar, hos vakit geçiriyor. Bos zamanlarini bu kurslardan aldiklari egitimlerle degerlendirdiklerini belirten kursiyerler, yeni hobiler kazandiklarini ifade ederek, duyduklari memnuniyeti Haliliye Belediyesine ve Baskan Mehmet Canpolat’a tesekkür ederek dile getirdi. Bu kurslarin yani sira spor hocasi esliginde sunulan fitness salonunda spor yapan kursiyerlere ise saglikli yasamin ipuçlari ögretiliyor. Kendilerine verilen program dahilinde düzenli olarak spor yapan kadinlar, bir yandan meslek ögreniyor bir yandan da spor yapma sansi yakaliyor.

Kültür ve Sosyal Isler Müdürlügü tarafindan yapilan açiklamada ise bölgedeki kadinlarin yogun ilgi gösterdigi kurslar için kayitlarin devam ettigi ve kayit olusturmak isteyen kursiyerlerin Hanimlar Konagina basvuru yapmalari gerektigi kaydedildi.
Kaynak: İHA