Ümraniye Kurban Bayrami'na Hazir

Ümraniye Belediyesi; vatandaslarin saglikli ve huzurlu bir bayram geçirmesi için kollari sivadi. Kurban Bayrami öncesinde tüm tedbirler alinirken Baskan Ismet Yildirim da, hazirliklari tamamlanan kurban satis noktasindaki çadirlari inceleyerek kurban sahipleriyle sohbet etti.

Ümraniye Kurban Bayrami'na Hazir
Kurban Bayrami’na sayili günler kala Ümraniye Belediyesi, Anadolu yakasinin en büyük kurban pazari olan Ümraniye Hekimbasi Kurban Satis ve Kesim Alani’ndaki çalismalarina hiz verdi. Vatandasin saglikli bir ortamda kurban ibadetini yerine getirebilmeleri için Ümraniye Belediyesi Veteriner Isleri Müdürlügü ile Ilçe Tarim Müdürlügü’nün ortaklasa yürüttügü çalismalarda; satis yerine gelen kurbanliklarin saglik kontrolleri yapiliyor. Belediyenin Veteriner Isleri Müdürlügü bünyesinde çalisan veteriner hekimler kurbanliklarin yasina, cinsine, yarali veya kesilmis bir uzvunun, herhangi bir hastaliginin olup olmadigina, küpeli ve pasaportlu olmasina dikkat ediyor. Saglikli hayvan satisinin gerçeklesmesi için, herhangi bir hastaligi bulunan hayvanin tespiti ve hastaligin yayilmasinin engellenmesini saglayacak tedbirler aliniyor. Hasta hayvan satisi yapan kisiler hakkinda da yasal islem baslatiliyor. Ümraniye Belediyesi Zabita Müdürlügü ekipleri ise güvenligi saglarken, bayram boyunca 7/24 hizmet verecek olan Çözüm Merkezi ile vatandasin dilek, talep ve sikâyetleri de kayit altina alinarak hizlica ilgili birime yönlendirilecek.

Öte yandan, Temizlik Isleri Müdürlügü ekipleri bayram sonrasina kadar yogun mesaisine devam edecek. Kurban atiklarinin düzenli toplanmasiyla ve çöp konteynerlerinin bayram süresince yikama ve dezenfekte islemlerinin uygulanmasiyla kötü koku ve çevre kirliligi önlenmis olacak. Satis ve kesim noktalarinda bayram sonrasi temizligi yapilarak kurban atiklariyla ilgili bölgelerde görülen olumsuzluklara aninda müdahale edilecek.

“Bayram süresince Ümraniyeli vatandaslarimizin herhangi bir sorun yasamamasi için tüm önlemlerimizi aldik”

Kurban Bayrami öncesinde kurbanlik satis ve kesim alanini yerinde inceleyen Ümraniye Belediye Baskani Ismet Yildirim konuyla ilgili yaptigi açiklamada, “Bayram süresince Ümraniyeli vatandaslarimizin herhangi bir sorun yasamamasi için tüm önlemlerimizi aldik. Amacimiz; bayramin huzurlu bir sekilde yasanmasini saglamak, vatandaslarimizin kurban ibadetlerini saglikli bir sekilde yerine getirmelerine yardimci olmak” dedi.

Birlik ve beraberligin güçlendigi, yardimlasmanin ve dayanismanin en üst düzeye çiktigi Kurban Bayrami’na yaklasmis olmanin huzur ve mutlulugu içerisinde olduklarini da sözlerine ekleyen Baskan Yildirim, “Kurban Bayrami’nin milletimize ve tüm Islam âlemine hayirlar getirmesini Cenab-i Allah’tan niyaz ediyorum. Büyük Ümraniye ailesinin bayramini en kalbi duygularla tebrik ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA