Romanya'nin En Büyük Petrol Rafinerisinde Yangin

Romanya’nin en büyük ham petrol rafinerisi Petromidia’da yangin çikti.

Karadeniz kiyisinda yer alan Romanya’nin en büyük ham petrol rafinerisi olan Petromidia’da yangin çikti. Romanya Çevre Bakanligi tarafindan yapilan açiklamada, yanginin bir patlama sonrasi çiktigi ifade edildi.

Hükümete bagli acil müdahale birimi ise, yanginin kontrol altina alindigini belirterek, havada tehlikeli madde tespit edilmedigi aktarildi. Bir acil durum müdahale sözcüsü, "Su anda yangin söndürüldü. Tekrar tutusma riski oldugu için personelitesisi bosaltiyor ve itfaiye ekipleri sogutma çalismalarina devam ediyor" dedi.

Rafinerinden yükselen siyah dumanlar kilometrelerce öteden görülürken, yanginda herhangi bir can kaybi ya da yaralanma bildirilmedi.

Söz konusu rafineri, çogunlugu Kazakistan devlet petrol sirketi KazMunayGaz’in bir parçasi olan KMG International’in kontrolünde olan Rompetrol Rafinare’ye ait. Romanya devletinin rafineride yüzde 45 hissesi bulunuyor. Rafineri ham petrolü Kazakistan’dan aliyor.

Rafinerinin internet sitesine göre, geçtigimiz yil rafineri 5,26 milyon ton ham petrol isleyerek, benzin, motorin ve uçak yakiti olmak üzere ürettigi 4,1 milyon ton akaryakitin yüzde 63’ünü Romanya içine satti.
Kaynak: İHA